Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan Erdoğan propagandası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 24 Haziran seçimleri öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden Erdoğan'ın propagandasını yaptı.

Yayınlanma: 19.06.2018 - 07:48
Abone Ol google-news

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından "Bizi yönetecek Lider kim olmalı?" başlığı ile yaptığı paylaşımlarda isim vermeden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın propagandasını yaptı.

Tarafsız ve bağımsız olarak tüm ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla kurulan ve gelirinin tamamına yakınını halkın bağışları ile sağlayan Kızılay başkanının cumhurbaşkanlığı seçiminde açıkça taraf belirtmesi, kurumun kuruluş amacı ve tüzüğüne de aykırı.

Mesajlarında AKP'nin ve Erdoğan'ın seçim kampanyalarındaki mesajlara vurgu yapan Kızılay Başkanı Kınık, yaptığı cumhurbaşkanı tarifinden sonra "Çok şey mi istiyoruz? Yoo hayır! biz bu Lideri hakediyoruz, Cenabı Hak da bize bahşedecek inşallah" diyerek mesajlarını bitirdi.

<haber-yatay:74771,75037>

İşte Kızılay Başkanının o tweetleri: 

Tüzük 'taraf olamaz' diyor

Başkan Kınık'ın seçimlerde aday tarifi yaptığı Türk Kızılayı'nın kuruluş tüzüğünde ise siyasal tartışmalarda taraf olamayacağı "Herkesin güvenini muhafaza amacıyla düşmanlıklara taraf olmaz ve siyasal, ırksal, dinsel veya felsefi nitelikteki tartışmalara girmez." maddesi ile vurgulanmış.

Kızılay'ın kuruluş tüzüğünden:

Hukuki Statü

Madde 2 – Kızılay, tüzel kişiliğe sahip ve özel hukuk hükümlerine tabi bir kurumdur. Uluslararası Kızılay-Kızılhaç temel ilkeleri olan;İnsaniyetçilik,ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkelerine bağlı olarak faaliyet gösterir.

İnsaniyetçilik: Savaş yaralılarına ayırım gözetmeksizin yardım isteğinden doğmuş olan Kızılay,ulusal ve uluslararası alanda, her türlü koşullarda insanların acılarını önlemeye ve hafifletmeye çalışır.İnsan yaşamını ve sağlığını korumayı ve aynı şekilde insan kişiliğine saygıyı sağlamayı amaçlar.Bütün uluslar arasında karşılıklı anlayış, dostluk,iş birliği ve sürekli bir barışı destekler.

Ayırım Gözetmemek: Hiçbir milliyet, ırk, din,cinsiyet, sosyal şart veya siyasal inanç farkı gözetmez.İnsanlara yalnız ıstırapları ölçüsünde yardıma koşmaya ve öncelikle en ivedi ihtiyaçları karşılamaya çalışır.

Tarafsızlık : Herkesin güvenini muhafaza amacıyla düşmanlıklara taraf olmaz ve siyasal, ırksal, dinsel veya felsefi nitelikteki tartışmalara girmez.

Bağımsızlık: Kızılay bağımsız bir kurumdur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına ve uluslararası ilgili mevzuat hükümlerine tabi olarak, insancıl faaliyetlerinde kamu otoritelerinin yardımcısıdır. Uluslararası Kızılay-Kızılhaç temel ilkelerine göre hareket olanağı veren bir özerkliğe sahiptir.

Hayır Kurumu Niteliği: Kızılay, hizmetlerinde çıkar gözetmeyen gönüllü bir yardım kurumudur.

Birlik: Türkiye'de Türkiye Kızılay Derneği dışında,aynı amaçla ve herhangi bir isim altında başka bir teşkilat kurulamaz.

Kızılay herkese açıktır ve çalışmaları bütün yurdu kapsar.

Evrensellik: Kızılay,aynı amaçla hizmet veren bütün yabancı ulusal kuruluşlarla aynı haklara sahip ve onlarla karşılıklı yardımlaşmakla görevli evrensel bir kurumdur.

 KEREM KINIK KİMDİR?

Kerem Kınık 1970’de Hekimhan’da doğdu. Kanlıca, Bebek ve Paşabahçe’de ilk ve orta öğrenimini tamamladı. 1993’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Amasya'da Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi’nde 1999 yılına dek Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde Meclis Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev aldı. Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonunda İstanbul’u temsilen yer aldı. İngiltere’de Portsmouth Üniversitesinde Stratejik Bilgi Teknolojileri Yönetimi eğitimi aldı.

 İngilizce ve orta seviyede Arapça bilen Dr. Kınık, Dr. Hatice Öztürk Kınık'la evli ve Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra'nın babasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler