Uyuşturucuyu özendirdiği iddia edilen Ezhel beraat etti

Şarkılarda uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla tutuklanan ve ‘Ezhel’ ismiyle tanınan rapçi Ömer Sercan İpekçioğlu'nun yargılanmasına başlandı. Ezhel davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Yayınlanma: 19.06.2018 - 10:09
Abone Ol google-news

<video:1001640>

 

 

 

“Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek” suçlamasıyla 24 Haziran'da tutuklanan “Ezhel” adıyla bilinen rapçi Sercan İpekçioğlu, ilk duruşmada 9 dakika içinde önce tahliye sonra beraat etti.

İstanbul Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma öncesi polisin salon önüne bariyer çekerek yoğun önlem aldığı gözlendi. Saat 10.00 civarı başlayan duruşmayı izlemeye gelenlerin birçoğu salonun küçük olması nedeniyle içeriye giremedi.

7 jandarma arasında salona getirilen Ezhel'in takım elbiseli olduğu izlendi. Hakim Dilber Atalay'ın suçlama konusu fotoğrafı sorması üzerine Ezhel, “Ankara Kızılay'da bir arkadaşımızın giyim mağazası vardı. Oraya gidip çay içerdik. Orada bitkileri gördük. Alıp söktük ve elimde telefon olduğu için fotoğrafını çektim. Fotoğrafın altına Selahattin Özdemir'in 'Esrar perdesi' isimli şarkısını yazdım” dedi.

Hakim sonrasında Ezhel'e “Geceler” isimli şarkısını sordu. Ezhel, “Yaşamayanlar” isimli diziye müzik olarak vermiştim. Geceleri anlatan bir şarkıdır. Karanlığı, vampiri edebi bir şekilde elimden geldiğince anlattım” dedi. Hakim Atalay, Ezhel'e iddianamede suçlama olarak yöneltilmeyen “Yarınımız yok” şarkısını sorarak, sözlerini söylemesini istedi. Şarkının sözlerini okuyan Ezhel, “Gençleri uyuşturucuya teşvik değil aslında hayata bağlayan sözler yazıyorum. Eserlerim benim hayal ürünümdür. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.

Ezhel'in ardından söz alan avukatı Fuat Ekin, “İddianamede iki tane eylemden bahsedilmiş. Biri espri olsun diye paylaşılmış bir fotoğraf ve 'Geceler' isimli fantastik bir vampir hikayesinden ibarettir. İddianamede düzenlenen eylemin yaptırımı ağırdır. Müvekkilim üzerine atılı suçu işlememiştir” dedi.

Mahkeme, Ezhel'in suç işleme kastı ile hareket etmediğini belirterek, beraatine karar verdi. Mahkeme, tazminat hakkını kullanabileceğini hatırlattı. Ezhel'in önce tahliyesine ardından da beraatine karar verilmesiyle duruşma salonuna giremeyen dinleyenleri adliye koridorunda sevinç çığlıkları attı.

Duruşmanın ardından Ezhel’in avukatı Fuat Ekin adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Ekin, “Beraat kararını aldık. Hukuk yerini buldu diyebiliriz. Beklediğimiz de buydu zaten. Sayın mahkemenin kararı çok yerinde. Bu dava başlamadan bitmiş oldu” dedi. Ezhel savunmasının tarafına yöneltilen iki suçlamaya dönük olduğunu ifade eden Ekin, “Biri esprisi üzerinde bir instagram fotoğrafı, diğeri de bir vampir hikayesini anlatan bir şarkı sözü. Mahkeme suçun oluşmadığını, suç işleme kastıyla yapılmadığını ve bunun sanat özgürlüğü çerçevesinde kaldığını değerlendirerek beraat kararı verdi” diye konuştu.

CEZAEVİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Ezhel adı ile bilinen Sercan İpekçioğlu saat 17.00 sıralarında Maltepe Cezaevi'nden çıktı. Ezhel'i yakınları ve sevenleri karşıladı.  Ezhel cezaevi önünde de açıklamalarda bulundu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler