9 dakikada beraat etti

Ezhel’in annesi Ulya Turgut, “Yaşasın tam bağımsız rap” dedi. Turgut, oğlunun ismini koluna dövme yaptırdığını söyledi. Ezhel, çıkışta annesine sarıldı.

Yayınlanma: 19.06.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

<video:1001640>

“Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek” suçlamasıyla 24 Mayıs’ta tutuklanan “Ezhel” adıyla bilinen rapçi Sercan İpekçioğlu, ilk duruşmada 9 dakika içinde önce tahliye edildi sonra beraat etti.

Duruşmaya takım elbiseyle katılan Ezhel, hâkim Dilber Atalay’ın suçlama konusu fotoğrafı sorması üzerine, “Ankara Kızılay’da bir arkadaşımızın giyim mağazası vardı. Oraya gidip çay içerdik. Orada bitkileri gördük. Alıp söktük ve elimde telefon olduğu için fotoğrafını çektim. Fotoğrafın altına Selahattin Özdemir’in ‘Esrar perdesi’ isimli şarkısını yazdım” dedi.

HAKİM ŞARKI SÖZLERİNİ SÖYLETTİ

Hâkim sonrasında Ezhel’e “Geceler” isimli şarkısını sordu. Ezhel, “Geceleri anlatan bir şarkıdır. Karanlığı, vampiri edebi bir şekilde elimden geldiğince anlattım” dedi.

Hâkim Atalay, Ezhel’e iddianamede suçlama olarak yöneltilmeyen “Yarınımız yok” şarkısını sorarak sözlerini söylemesini istedi. Şarkının sözlerini okuyan Ezhel, “Gençleri uyuşturucuya teşvik değil aslında hayata bağlayan sözler yazıyorum. Eserlerim benim hayal ürünümdür. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” dedi.

ADLİYE KORİDORUNDA SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Mahkeme, Ezhel’in suç işleme kastı ile hareket etmediğini belirterek beraatına karar verdi. Ezhel’in önce tahliyesine ardından da beraatine karar verilmesiyle duruşma salonuna giremeyen dinleyenleri adliye koridorunda sevinç çığlıkları attı.

Ezhel’in avukatı Fuat Ekin, “Hukuk yerini buldu diyebiliriz. Bu dava başlamadan bitmiş oldu” dedi.

Ekin, “Biri espri üzerinde bir Instagram fotoğrafı, diğeri de bir vampir hikâyesini anlatan bir şarkı sözü. Mahkeme bunun sanat özgürlüğü çerçevesinde kaldığını değerlendirerek beraat kararı verdi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler