Suruç'taki kanlı olayın 2 dakikalık görüntüsü çıktı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim kampanyası sırasında çıkan olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Anadolu Ajansı olayla ilgili iş yerinde geçen 2 dakikalık bir görüntü servis etti. DHA'nın geçtiği 2 dakika 7 saniyelik görüntüde ise iş yerinin dışındaki çatışma anı da yer alıyor.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 07:23
Abone Ol google-news

<video:1002505>

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Arife günü yaşanan olaya ilişkin kayıtlarda, seçim çalışmalarını yürüten AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile AKP Suruç İlçe Başkanı Naif Bülbül ve beraberindekilerin kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunurken bir mağazaya girdiği görülüyor.

 Mağazada bulunanlara selam veren Yıldız, iş yeri sahibi ile tokalaştıktan sonra sohbet etmeye çalışıyor.

Anadolu Ajansı'nın (AA) yayınladığı güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, Milletvekili Yıldız'ın dışarı çıkmasının ardından beraberindeki kişileri mağazada bulunan bir kişi iterek dışarı çıkarmaya çalışıyor.

Mağazada bulunan bir kişinin de söz konusu kişiye müdahale ettiği görülüyor. Bunun ardından sözlü tartışma bir süre sonra karşılıklı itiş kakışa, ardından kavgaya dönüşüyor.

DHA'DAN YENİ GÖRÜNTÜ

 DHA'nın geçtiği 2 dakika 7 saniyelik görüntüde ise iş yerinin dışındaki çatışma anı da yer alıyor.

<video:1002880>

 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran'da çıkan olayda, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Milletvekilinin ağabeyinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar tutuklanmıştı.

 Olayla ilgili soruşturmada, seçim çalışmaları sırasında Kürtçe yaptığı konuşmada AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'la ilgili sözlerinden dolayı HDP Şanlıurfa 6. sıra milletvekili adayı İsmail Kaplan ve terör bağlantısı nedeniyle HDP ile DBP ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

BAKAN VE MİLLETVEKİLİ DAHA ÖNCE ŞENYAŞAR'I ZİYARET ETMİŞTİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı kavgadan 3 gün önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile birlikte Suruç'ta esnaf ziyareti yaptıkları ortaya çıktı. Bakan Fakıbaba ile milletvekili Yıldız'ın kavganın taraflarından olan Şenyaşar ailesine mensup Ferit Şenyaşar'ın ucuzluk pazarındaki tezgahını ziyaret ettiği ve tokalaştıkları da belirlendi. Tokalaşma fotoğrafının bulunduğu Ferit Şenyaşar da kavgada yaralanmış, ardından gözaltına alınmıştı ve halen işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Ayrıca Ferit Şenşayar'ın babası ile 2 kardeşi kavgada ölmüştü. 

<haber-yatay:999390,999624,1000069,999901>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler