YSK Başkanı açıkladı: İki kez oy kullanırken fotoğraf paylaşan kadın gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı. Belçika’da bir vatandaşın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraflar olduğunu belirten Güven, gözaltı işleminin yapıldığı bilgisini paylaştı.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 09:37
Abone Ol google-news
<video:1002687>

 

60 ülke 123 temsilcilikte çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun çalıştı. Ben bu çalışmada emeği geçen başta dışişleri personeli olmak üzere herkese teşekküre diyorum. Uçaklarla bugün Avrupa’nın tamamını getireceğiz. Diğer ülkelerden bir kısmı zaten bize geldi. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra aynı anda o sandıkları açmaya başlayacağız.

"GÖZALTINA ALINDI"

Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

YSK başkanı Güven'in gözaltına alındığını açıkladığı Şengün Erdoğan'ın oy kullanırken kullandığı fotoğrafları kişisel sosyal medya hesabından yayınlandı. Erdoğan'ın daha sonra bu fotoğraları sildiği görüldü. 

 <haber-yatay:1002353,1002356>

 BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Seçim Kurulunun başvurusu üzerine birden fazla kez oy kullandığı iddia edilen Şengül Erdoğan hakkında 298 sayılı Kanun'a muhalefet ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldığını, şahsın İzmir'de gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılığın bilgi notu şöyle: :Şengül Erdoğan isimli şahıs hakkında Yüksek Seçim Kurulu'nun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben yapmış olduğu "ilgilinin çift kimlik taşıyıp taşımadığının araştırılması istemli" suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 298 sayılı kanuna muhalefet /Resmî evrakta Sahtecilik suçlarından soruşturma başlatılarak şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilmekle yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs İzmir /Selçuk'ta gözaltına alınmıştır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler