Gökçek'in skandal anketine suç duyurusu

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, seçim günü Twitter’da halkı kışkırtarak vahim sonuçlara neden olacak nitelikte paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Fidel Okan, Gökçek'in tutuklanmasını talep etti.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 14:38
Abone Ol google-news

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 19 Haziran 2018 tarihinde '06melihgokcek' isimli twetter hesabı üzerinden "Sizce bu seçimi Ak Parti/ MHP Cumhur ittifakıkı Kazanır, Yoksa FETÖ/ Batı Desketli Teröristler Mİ Kazanır? Anket Sonunda Yorumumu Bekleyin" şeklinde paylaşımda bulunduğunu belirten avukat Fidel Okan suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda atılan tweetin vahim nitelikte olduğu belirtildi. Devamında da şu ifadelere yer verildi:

"Ülke olarak geçirdiğimiz bu hassas dönemler göz önüne alındığında zaman, Cumhur İttifakı dışında kalan partilere ve Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vererek seçmene terörist damgasının vurulması, büyük bir kaosa yol açacağı gibi, telafisi imkansız zararlara da sebebiyet verecektir. Bir takım fanatik gruplar bu tweet sonrasında açığa çıkacak, kendi görüşlerinden olmayan kimseleri terörist olarak nitelendirecek ve bu kişilere saldırmaya çalışacak ve belki de bu kaos ortamında can kayıpları olabilecektir" denildi. Dilekçenin sonunda ise Gökçek'in derhal tutuklanması talep edildi.

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter hesabından seçim anketi yapan Eski Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek, Millet İttifakı'ndan 'Teröristler' şeklinde bahsetti. Gökçek'in o paylaşımı şöyle:

<tweet:1009020261956546561>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler