YSK, Datça’daki Erdoğan posterini kaldırttı

Muğla’nın Ortaca ilçesinden sonra, Datça’da da kamu binalarına asılan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a ait seçim yasaklarını ihlal eden poster YSK kararıyla kaldırıldı.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 12:57
Abone Ol google-news

Datça Devlet Hastanesi’ne asılan bir başka dev Erdoğan posterine tepki gösteren CHP İlçe Örgütü, Başkan Yardımcısı Avukat Ali Kurt aracılığıyla İlçe Seçim Kurulu’na başvurmuştu. Datça İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selçuk Dursun, CHP’nin başvurusunu gereği yerine getirilmek üzere Datça Kaymakamlığına göndermiş, “Mezkur yasanın 61 ve 64. Maddeleri kapsamında belirtilen ihlalin varlığının tesbiti ve varsa ihlalin ortadan kaldırılması ve yine varsa masrafların ilgililere ödettirilmesi”ni istemişti.

Kaymakamlığın İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği yanıtta, “Biz bunun propaganda niteliği taşıdığını düşünmüyoruz. Lütfen kararınızı yeniden değerlendiriniz” yazısı üzerine, hastane yetkilileri de “Bize bunu asma talimatı Muğla Valiliği’nden geldi. Onlar aksi bir yazı göndermedikçe kaldıramayız” yanıtı verince, konu YSK’ye taşındı.

YSK Başkanı Sadi Güven başkanlığında toplanan Kurul, devlet hastanesinde asılı olan Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan afişinin kaldırılmasına karar verdi. Karar üzerine hastane yetkililerinin afişi kaldırdı.

CHP’li Ali Kurt, karardan memnuniyet duyduklarını belirterek, kararın tüm ülkeye emsal olmasını ve kamu kurumlarına asılı Erdoğan posterlerinin tamamının kaldırılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon