4. kez bilirkişi istendi

Kamyon kazaasında yaşamını yitiren Şule İdil Dere'nin annesi, "İBB zaman kazanmaya çalışıyor" diyerek isyan etti.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Şule İdil Dere’nin (23) ölümüne ilişkin açılan davanın 4. celsesinde dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verildi. Soruşturma aşamasında 3 kez bilirkişi raporu alınmasına karşın mahkeme heyeti dosyayı bir iş güvenliği uzmanı, iki inşaat mühendisi ve bir trafik uzmanından oluşan bilirkişi heyetine göndermeyi kararlaştırdı. Kararı gazetemize değerlendiren Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan, “3 tane bilirkişi raporu alındı. İBB zaman kazanmaya çalışıyor. Yargı sürecini sürüncemeye sokuyorlar. Bu ülkede buna benzer çok dava var. Hasıraltı edilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

 ‘3 bilirkişi raporu var’

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Mümin Kılıç, Saffet Altındağ, Ergun Ata, Kamil Celal Yıldırım, İbrahim Ruhi Kelleci ve avukatları katıldı. Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere ile annesi Nesrin Aslan ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Müşteki Berdan Dere vekili avukat Murat Özveri, dosya kapsamında birbirini doğrular nitelikte üç bilirkişi raporu bulunduğunu, kovuşturma aşamasında da bu raporlar ile çelişen başkaca bir delil elde edilemediğini belirterek, yeni rapor alınması hususundaki takdirin mahkemeye ait olduğunu söyledi. Söz alan sanıklardan Saffet Altındağ, şantiye şefi olması nedeni ile bilirkişilerce kusurlu bulunduğunu belirterek, “Hakkımda resmi bir görevlendirme yapılmamıştır. Çalışma yapılan alanla ilgili resmi bir görevlendirme yazımız yoktur. İş güvenliği hususunda yetkililer bulunmaktadır ancak onlar soruşturma dışı bırakılmıştır. Kusurum yoktur” dedi. Sanık Saffet Altındağ can güvenliğinin olmadığını söyledi. Olayın meydana geldiği yere ilişkin olarak İBB tarafından düzenlenmiş bir çalışma planı olmadığını savunan sanıklardan Ergun Ata da “Yeni bir bilirkişi incelemesi ile gerçeğin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum” dedi. Sanıklardan Kamil Celal Yıldırım da, “Resmi bir görevlendirme yoktur. Davaya konulan bilirkişi raporunda ismim dahi geçmemektedir. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

‘Bu dava için yaşıyorum’

Dere’nin annesi Nesrin Aslan dosyanın bir kez daha bilirkişiye gönderilmesi kararına isyan etti. Aslan, “İBB kendine yakıştığı gibi davranıyor. Büyük ihtimal seçimleri bekliyorlar. Seçim sonrası duruma bakacaklar. Adli tatil zamanı da geldi. Devlet tarafından korunuyorlar. Zaman kazanmak için böyle bir yol buldular. Ben çok kararlıyım. Kurtulamayacaklar. Bundan sonra ben bu dava için yaşıyorum. Vicdan ve adalet arıyorum. İBB’yi de buna davet ediyorum” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler