AKP'liler IŞİD toplantısına katıldı mı?

CHP'li Aylin Nazlıaka İstanbul'daki IŞİD pikniğini TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 31.07.2014 - 23:40
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, IŞİD terör örgütü sempatizanlarının İstanbul’da piknik adı altında gerçekleştirdiği toplantıya AKP yöneticilerinin de katıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Nazlıaka, IŞİD terör örgütünün İstanbul Ömerli’de gerçekleştirdiği etkinlikle ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, IŞİD terör örgütünün Türkiye’de yarattığı tehlikenin giderek büyüdüğüne dikkat çekti. Nazlıaka, Musul Konsolosluğu’nda halen rehin tutulan vatandaşlarla ilgili yayın yasağının sürdüğünü belirtti. IŞİD militanlarının Hatay ve çevresindeki sınır illerde görüldüğünü ve tedavi edildiklerine yönelik haberlerin fazlalaştığını dile getiren Nazlıaka, bu konuyla ilgili kaç tane ihbar geldiğini sordu. Nazlıaka, 5 binin üzerinde Türk yurttaşının IŞİD’e katıldığı iddiasına da değinerek, IŞİD’in bu yurttaşlarla nasıl bağlantıya geçtiğinin açıklanmasını istedi. Bugüne kadar kaç tane IŞİD militanının tutuklandığını soran Nazlıaka, IŞİD’e ait olduğu bilinen ve Türkçe yayın yapan internet sitelerinin sayısını öğrenmek istedi.

 

‘AKP’li üyeler de katıldı mı?’

 

CHP’li Nazlıaka, en küçük toplumsal olaya müdahale eden güvenlik güçlerinin, Ömerli’deki piknikte cihat çağrısı yapan ve İslami devlet ilan eden bu topluluğun yaptığı eylemi neden görmezden geldiğini sordu. İstanbul’da IŞİD propagandasına dönüşen piknik ile ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da soran Nazlıaka, “Bu pikniğe AKP üyelerinin katıldığı iddiası doğru mudur? Aralarında parti yöneticisi var mıdır? IŞİD terör örgütüne karşı alınan önlemler nelerdir?” sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler