Ahmet Şık: Mafyaya direnmek zorundayız

UNIVERSUS Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 24 Haziran seçimlerine yönelik düzenlediği Seçim Minderi toplantılarının ikincisi dün Maçka parkında HDP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık’ın katılımı ile gerçekleşti.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 20:56
Abone Ol google-news
Gençlerin ve yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Maçka Parkı’nın Nişantaşı kapısından alana müzikle yürüyerek başladı. Etkinlikte konuşan Ahmet Şık, “En az kulak verilen kitle gençler. Müşahit olmayanlar varsa aranızda sizden ricamdır en azından oy attığınız sandığı takip edin. Orada kalın. Gecesinde de adil olduğunu düşündüğümüz sonuçları alana kadar bekleyin. Gece YSK’nin önündeyiz” dedi. 
 
“Öğrenciniz olmak için buradayım”
Gençlerin sorularını yanıtlayan Şık, “Öğrenciniz olmak için buradayım. Ben size yetişmeye geldim” açıklamalarında bulundu. Gençlerle siyasetçilerin arasında olan yaş farkının günlük yaşantıya yansıdığını ve gençlerin hakkının savunulmadığından şikayet eden bir gencin konuşması üzerine Şık,“Siyasetçilerin gençlere akıl öğretmeye çalıştığını ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’da da simgeleşen bu siyaseti yenecek olan sizsiniz. Nüfusun da bu kadar genç olduğu bir yerde gençlere fırça atan bu anlayışın kenara çekilmesi lazım. Bu temsiliyetin Türkiye’de artık yeri olmadığına inanıyorum” dedi.
 
“Mafyaya direnmek zorundayız”
MSGSÜ’nün tehditle tahliye edilmesine ilişkin Şık,“Seçimde var olacağından emin olduğumuz hileyi engellemek için şart olan şeyin aynısını MSGSÜ’nün korunması için de geçerli. Tatil planınız varsa engelleyin. Okulun öğrencilerini ve hocalarını yalnız bırakamayız. Salı günü orada olacağız. İşin içinde büyük bir rant var. Aceleleri var.  Ataşehirde, Maslak 1453’de olduğu gibi hukuk dinlemez, kural bilmez sadece kendi istediklerini gerçekleştiren bir mafya var. Ona direnmek zorundayız” açıklamasında bulundu.
 
Türkiye’de medya özgürlüğü ilişkin de konuşan Şık, “Medyanın en büyük patronu aynı zamanda devletti yönetiyor. Bir önceki seçimde 154 bin oy almış Vatan partisini sürekli görebiliyorsunuz ama HDP’yi göremiyorsunuz” diyerek bu sistemin objektif bir medyanın varlığıyla değişebileceğini belirtti. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler