ÖSO'cuların oy kullandığı iddiasına valilikten açıklama

Sosyal medyada Hatay'ın Defne ilçesinde Afrin'den plakasız minibüslerle gelerek oy kullanıldığına dair görüntüler paylaşılınca dikkatler bu bölgeye çevrilmişti. Hatay Valiliği o görüntüleri doğruladı. Ancak görüntülerdeki kişilerin ÖSO'cu değil Afrin'de görev yapan Özel Harekat polisleri olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 24.06.2018 - 14:59
Abone Ol google-news
<video:1007328>

Hatay'ın Defne ilçesine Afrin'den plakasız araçlarla getirilen Suriyelilerin oy kullandırıldığı iddiasıyla ilgili Hatay Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle;

"Zeytindalı Operasyonu kapsamında Afrin bölgesinde halen görev icra eden Özel Harekat polislerinin oy kullanmaları için Hatay İl Seçim Kurulu tarafından Aşağıokçular İlkokulu 10 gün önceden belirlenmiştir. Bu husus ile ilgili olarak Aşağıokçular Mahalle Muhtarına aynı tarihte bilgi verilmiştir. İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Özel Harekat personeli Aşağıokçular İlkokuluna gelerek görev belgeleri ve seçmen kartlarını ibraz etmek suretiyle oylarını kullanmaya başlamıştır. Dolayısıyla sosyal medyada gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler