100 TL'lik yola 1500 TL aldılar: Uçaktan pahalı

Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na giden Fransız turistten tam 1500 TL ücret alındı. Faturayı gören Turizm Şube Müdürlüğü böyle bir faturayla ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Taşıma şirketi, ücretin Fransız yolcuya ödeneceğini açıkladı.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

Taksicilerin kavgasıyla gündemden düşmeyen Atatürk Havalimanı’nda önceki gün yaşanan olay turistlerin nasıl kandırıldığını gözler önüne serdi. Paris’ten İstanbul’a gelen Fransız yurttaşa, Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’ndaki oteline ulaştırmak için tam 1500 TL’lik fatura kesildi. Şirket taksinin ortalama “100 TL” yazdığı yer için aldığı 1500 TL’nin normal olduğunu savunurken; Fransız turistin Fransa- Türkiye gidiş-dönüş uçak biletine 1800 TL ödediği öğrenildi. Havalimanındaki görevli turisti taksi yerine, transfer araçlarının olduğu şirkete yönlendirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü ise “böylesi bir faturayla ilk defa karşılaştıklarını” söyledi.

Görüştüğümüz şirket yetkilisi aldığı paranın bir kısmını Fransız turiste geri ödeyeceğini açıklarken; faturayı gazetemiz aracılığıyla talep eden emniyet yetkilileri “turistin yaşadığı mağduriyetin giderileceğini” bildirdi. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) da turiste hukuki yardımda bulunacağını açıkladı.

Şirket: Normal!

Fransız turistin yaşadıklarının ardından ilk önce 1500 TL’lik faturayı kesen acenteyle konuştuk. Alanat Turizm görevlisi ilk önce “taşımacılıklarının özel VIP tarzında olduğunu, müşterilerine çift yönlü bir hizmet verdiklerini” belirterek faturayı savundu. Yolcunun başka bir gün kendilerini arayarak dönüş için de hizmet verecekleri için 1500 TL’nin normal olduğunu söyledi. Havalimanında kendi firmaları gibi 25-30 firmanın daha olduğunu ve tümünde de bu ücretten hizmet verildiğini ifade etti. Havalimanında yolcuları karşılayan porterlerin aracılığıyla turistin acentelerine getirildiğini söyleyen görevli, “VIP araçların normal bir araç olmadığını, içinde içecek vs. hizmeti var. Araçla Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na gitmek insanın bir gününü alıyor. Benim o gün başka bir kazancım olmuyor” dedi. Gizli bir şey yapmadıklarını söyleyen görevli, verdikleri hizmet için turistlerin Türkiye’ye her gelişinde kendilerini seçtiklerini de ekliyor.

‘İlk kez böylesini gördük’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü’nden görüştüğümüz bir yetkili ise Fransız turistin bize ulaştırdığı faturayı görmek istedi. Yetkili, “daha önce bu tutarda bir faturayla karşılaşmadıklarını” belirterek Fransız turistin ülkesine dönmeden mağduriyetini gidermek için çalışmaya başladıklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler