Bartın’da sandık nöbeti zaferle sonuçlandı

Bartın’da AKP’nın geçersiz oyların yeniden sayılması talebi kabul edildi. 1. sıradan seçilen CHP milletvekili adayı Aysu Bankoğlu, Bartın CHP örgütü ile birlikte seçim kurulunun önünde sabaha kadar nöbet tuttu. Nöbetin ardından AKP itirazını geri çekti. Bankoğlu, “İkinci kere milletvekilliğini kazandık” dedi.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 17:11
Abone Ol google-news

Bartın’da 24 Haziran seçimleri sonuçlarına AKP tarafından itiraz edildi. İlçe seçim kurulu itirazı kabul etti ve geçerbiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. CHP Bartın 1. sıradan milletvekili seçilen Aysu Bankoğlu, AKP’nin itirazının herhangi bir delil olmadan kabul edildiğini iddia etti. CHP Bartın örgütü ilçe seçim kurulunun önünde sabaha kadar nöbet tuttu. Bankoğlu, sabaha kadar süren nöbetin ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Bartın’da geçersiz oyların yüzde 60’dan fazlası Cumhur İttifakı lehine geçerli kılınmak isteniyor. Aslında iktidar bir güç gösterisi yapmak istiyor. İl ve İlçe Seçim Kurulları da, AKP’nin dayanaksız itirazlarını kabul ederek, bu hukuksuzluğa göz yummaktadır” dedi.

Ancak daha sonra AKP itirazını geri çekti. Mücadelemizi gerçekleştirdik ve sonucunu aldık. Sandıktaki oylarımıza sahip çıktık ve ikinci kere milletvekilliğini kazandık” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler