İlk iade-i itibar

YAŞ yarın toplanıyor. Listedeki Balyoz sanıklarına, dava sonucunun netleşmesi ve hak mağduriyeti olmaması amacıyla temdit verilmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 03.08.2014 - 09:31
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesinin ''Hak İhlali'' kararı verdiği Balyoz davası sanıkları arasında bulunan 12 Amiral ve General, 4-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısı listesinde yer alacak. Gazeteport'un haberine göre; bu isimlere, dava sonucunun netleşmesi amacıyla bir yıl temdit verilmesi bekleniyor.

Bu yılki YAŞ toplantısında, bir üst rütbeye terfi edecek General ve Amiraller ile Albayların durumu ele alınacak. TSK personel yasasında yapılan değişiklik uyarınca rütbe bekleme sürelerinde 4 yılı dolduranların yanı sıra 3 yılı dolduran General ve Amiraller de değerlendirilecek.

YAŞ toplantısında Anayasa Mahkemesi kararı uyarınca tahliye edilen ve yeniden yargılanmaları gündeme gelen Balyoz davası sanığı 12 General ve Amiralin emekliye sevkedilmesi, ya da görev sürelerinin bir yıl uzatılması da karara bağlanacak.

Bu isimler arasında Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman, Tümamiral Sinan Ertuğrul, Hava Tümgeneraller Ayhan Gümüş Bülent Kocababuç ve Gürbüz Kaya, Tuğamiraller Abdullah Gavremoğlu, Sadi Ünsal, Can Yıldırım, Şafak Yürekli ile Hava Tuğgeneraller Mehmet Eldem ve Kubilay Baloğlu bulunuyor.

BİLGİN DE VAR

Diyarbakır'da Türk bayrağı indirilen ve Başbakan Erdoğan'ın ''Hesap sorulacak'' dediği askeri birliğin komutanı Korgeneral Nejat Bilgin'in durumu da YAŞ toplantısında değerlendirilecek. 2010 yılında Korgeneral olan Bilgin'in 4 yıllık rütbe bekleme süresi bu yıl dolacak.

YAŞ toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığından 4 Korgeneralin durumu ele alınacaktı. 2010 yılında Korgeneralliğe terfi eden Turgut Atman, Balyoz davasından mahkum oldu. 2011'de Korgeneral olan ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine getirilen Nezih Damcı ise geçen yılki YAŞ toplantısı öncesi sürpriz biçimde emekliye ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler