CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan Eren Erdem'in tutuklanmasıyla ilk yorum...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu dönem milletvekili listelerinde yer alamayarak dokunulmazlığı kalkan ve tutuklanan Eren Erdem'e ilişkin konuştu.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 14:58
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, "Adaletin olmadığını gösteriyor. Adaletsiz bir uygulama. Eren Erdem'in normalde duruşması 19 Eylül'de yapılacaktı. Mahkeme böyle karar vermişti. Bizim adli geleneklerimiz tamamen devre dışı bırakılarak öne alındı. Milletvekili arkadaşlarımız, İstanbul İl Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek de ilgileniyor. Şu bir gerçek; yargı bağımsız olmadığı ve talimatla görev yaptığı için 19 Eylül'e bir hakim gün vermiş, kimsenin yurt dışına kaçacağı yok, pasaportuna el konulmuş vaziyette zaten. Yurt dışı yasağı da var. Neden erkene alıyorsunuz,. Hangi gerekçeyle erkene alıyorsunuz? Olay eski bir olay. Yeni bir olay olur da onun üzerine dava açarsınız. Olay eski bir olay. Eski bir olay dolayısıyla sabaha karşı evini basıyorsunuz, göz altına alıyorsunuz, tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıyorsunuz. Tutukluyorsunuz. Nasıl oluyor bu? Talimatla oluyor. Yargının yaptığı açık ve net talimatla bu kararı aldığı, duruşmayı erkene çektiği talimatla olduğu açık ve net belli oluyor.''


'Kimsenin can ve mal güvenliği yok'

Kılıçdaroğlu ''Bunu başka gözaltı kararları izleyebilir mi?'' sorusuna da ''Ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir. Bir dikta yönetiminden demokrasiyi, kuvvetler ayrılığı ilkesini, yargı bağımsızlığını beklemek çocukça bir şey. Önümüzde despot bir yönetim var ve despot yönetimin ortaya koyduğu bir Türkiye gerçeği var. Biz bu gerçeği bilerek siyasetimizi bunun üzerine inşa ediyoruz. Bu gerçeği nasıl demokrasiye döndürebiliriz, bunun üzerine mücadelemizi yürütüyoruz. İşin özü bu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler