Haberimiz gerçektir

Kayseri'deki skandalı ortaya çıkaran seri haberlerimiz resmi belgelere dayanmaktadır.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 23:28
Abone Ol google-news

Gazetemizde dün ve bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in “cevap ve düzeltme”leri yayımlandı. Siyasi iktidarın etkisi altındaki yargının kararıyla yayımlanması zorunlu olan bu metinlere yer verilmediği taktirde gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Aslına bakarsanız gazetecilik tabiriyle haberlerimizi mahkeme kararıyla “tekzip” eden Bakan Özhaseki ve Belediye Başkanı Çelik’in “cevap ve düzeltme” metinleri Cumhuriyet’in haberlerini birer birer doğruluyor. Cumhuriyet’te yaptığımız seri haberlerin tümü belgelere dayanmaktadır. Resmi belgelerin tamamı Özhaseki ve Çelik’in Kayseri’deki skandalı ortaya çıkaran gazetemiz Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya’ya ayrı ayrı açtıkları tazminat davalarında mahkeme dosyasına sunulmuştur. 30 Nisan 2018 tarihinde başlayan seri haberlerimizin özeti şöyledir: Mehmet Özhaseki uzun süre Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olmuştur. Belediye Başkanlığı koltuğunu da Mustafa Çelik’e devretmiştir. İki siyasi isim 2014 yılında ortak bir enerji şirketi kurmuştur.

Bu ortak şirket kurulduktan yalnızca 5 gün sonra her biri 1 MW’lık toplam 8 Güneş Enerji Santralı Özhaseki ve Çelik ailelerinin üyeleri arasında paylaştırılmıştır. ENTAR1’in sahibi Bakan Özhaseki, ENTAR4’ün sahibi Belediye Başkanı Çelik’tir. Diğer şirketler ise ağabeyler, kardeşler ve çocuklar arasında paylaştırılmıştır. Tüm santraller Kayseri Pınarbaşı’nda aynı bölgede bulunmaktadır. Ve yine bakan ile belediye başkanlarının enerji santrallarının merkezleri de Kocasinan’da aynı adresteki bir holding binasındadır. Belediye Başkanı Çelik’in, Bakan Özhaseki’yle ortaklığı dışında başka şirketleri de bulunmaktadır.

Bu şirketlerde enerji şirketleriyle birlikte Kocasinan’da aynı adrestedir. Hem Bakan Özhaseki hem de Çelik’in tekzip metinlerinde yer alan bazı cümleler mahkeme heyetini yanıltma girişimidir. Haber serimizde “ne Özhaseki’nin ne de Çelik’in ortak olduğu şirketlere ya da aile şirketlerine ihale yağdırıldığı’ yazılmamıştır. 30 Nisan 2018 günkü haberimizde bu önemli ayrıntı aynen şöyle yer almaktadır: “Resmi kayıtlara göre Halit Sabaz, SABAZ Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi’nin müdürü olarak gözüküyor. Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve kardeşlerinin ortak olduğu 3 şirket bulunuyor. Bu şirketler Biletal İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Aziziye Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve İpek Bilgisayar Endüstri ve Ofis Otomasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. Bu 3 şirkete de Halit Sabaz’ın kardeşi Salim Sabaz ortak. Bu şirket ilişkilerine rağmen, SABAZ Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan son dört yılda sigorta hizmeti alımı yaptı. İhalelerin toplamı 2 milyon TL’yi geçiyor.” Tümü belgelere dayalı haberlerimiz halef-selef olan bakan-belediye başkanının ticari ortaklığını belgelemiştir. Santralların imar izinleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden; lisanssız elektrik üretimleri için onaylar Enerji Bakanlığı’ndan alınmıştır. Enerji sektörüne göre 8 adet santralın yıllık geliri yaklaşık 5 milyon TL’dir... Bir bakan ile belediye başkanının hele ki birbirlerine koltuk devreden isimlerin ortak enerji şirketi kurması dünyanın her yerinde büyük bir haberdir. Bir Çevre Bakanı’nın güneş enerji santralının bulunması ve bundan para kazandığının ortaya çıkartılması daha da büyük bir haberdir. Hele hele iki siyasinin ailesinin neredeyse tüm bireylerinin güneş enerji santralının olması Kayseri’deki skandalı daha da büyüten bir unsurdur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler