Ardahan'daki terör operasyonunda bir sivil öldürüldü

Ardahan'da PKK'lilere yönelik düzenlenen operasyon sırasında İsmail Karakaş isimli bir sivil açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Valilik sivilin dur ihtarına uymadığı için öldürüldüğünü açıklarken, HDP ise Karakaş'ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 30.06.2018 - 20:09
Abone Ol google-news

Ardahan'ın Göle ilçesinde bugün PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyon sırasında bölgede çobanlık yaptığı iddia edilen ve Samandöken köyünden olduğu belirlenen İsmail Karakaş, asker ve korucuların açtığı ateşle yaşamını yitirdi.

VALİLİK: DUR İHTARINA UYMADI

Ardahan Valiliği, Karakaş'ın askeri araca yaklaştığı esnada dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğünü belirterek olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İhbar mahalline yakın bir bölgede görev icra etmekte bulunan kuvvetler ihbarda belirtilen söz konusu bölgeye yönlendirilmiş, bölgeye yaklaşan güvenlik kuvvetleri kişilerden birinin orman içine kaçtığını, diğerinin orman kenarındaki hendeği kullanarak Kobra aracına yaklaşmaya çalıştığı görülmesi üzerine, Kobra'dan bölgeye doğru yapılan atış sonucu araca yaklaşmaya çalışan ve 'dur' ikazına uymayan şahıs açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede kişinin, Samandöken köyünden İ.K (34) isimli sivil şahıs olduğu değerlendirilmektedir. Hem adli, hem de idari açılan olay bütün yönleri ile araştırılmaktadır. Cenaze otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir"

HDP: YAKIN MESAFEDEN AÇILAN ATEŞLE ÖLDÜRÜLDÜ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran da Karakaş'ın öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Başaran, Karakaş'ın özel harekatçıların ve korucuların yakın mesafeden açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü belirterek, "Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. İnsanlara huzur verin. İsmail Karakaş'ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatın, sorumluların açığa alınmasını sağlayın" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler