Sivas Valisi'nden katliam anmasına slogan şartı

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Katliamı anması için kendisiyle görüşen heyeti "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde hakaret içeren slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz" diye uyardı.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 15:28
Abone Ol google-news

Sivas Katliamı’nın 25’'inci yıldönümünde yapılacak olan anma için Sivas Valisi Davut Gül ile görüşen heyette yer alan Özgür Kaplan, Vali Gül'ün kendilerini, "Taleplerinizi dile getirirsiniz bunlarda bir problem yok ancak hakarettir küfürdür bunlara müsaade etmeyiz" uyarısında bulunduğunu belirtti.

 Sivas Katliamı’nın 25’inciyıldönümünde Sivas'ta düzenlenecek olan 2 Temmuz anma programı belli oldu. 25 yıl önce aralarında şair, yazar, sanatçı olmak üzere yakılarak öldürülen 33 kişinin anılması için, Seyrantepe’de bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri’ne ait cemevi önünde toplanılacak. Kitle daha sonra, saat 11.00 civarında, kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, Madımak Oteli önünde anma ve miting gerçekleştirilecek.

BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR

Binlerce kişinin katılması beklenen anmaya; sanatçılar, dernekler, sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri, sendikalar, vakıflar ve siyasi partiler de destek verecek.

VALİ’DEN SLOGAN UYARISI

Sivas Katilamı’nın 25. yıl dönümünde bugün yapılacak anma törenleri için anma komitesiyle görüşen Sivas Valisi Davut Gül’ün atılacak sloganlarla ilgili heyeti uyardığı belirtildi. Anma Komitesi Başkanı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamada, “Sivas Valisi, ‘ülkeyi yönetenlere yönelik küfürlü ve hakaret içeren sloganlar atılırsa müdahale ederiz’ dedi. ‘Onun dışında taleplereniz ve eleştirilerinizi dile getirmenizde bir sıkıntı yok’ dedi. ‘İstediğiniz şekilde anabilirsizin bir sıkıntı yok’ dedi. Bugün de (dün ) emniyetle görüştük. Her hangi bir sorun olmadığını söylediler. Bu sene aramaları azalttılar. Herhargi bir şühheli durumda arama yapmak için bizim görevlilerimizi de bilgilendirecekler” dedi.

Görüşmede yer alan PSAKD GYK Üyesi Özgür Kaplan da gazetemize yaptığı açıklamada, “Vali bey küfürlü ve hakaret içeren sloganlara müdahale edeceklerini söyledi. Vali bey, anmada bir sıkıntı olmadığını söyledi. Hatta, ‘üst düzey güvenlik önlemi alacağız’ dedi. ‘Taleplerinizi dile getirirsiniz bunlarda bir problem yok ancak hakarettir küfürdür bunlara müsaade etmeyiz’ dedi. Bizim kitlemiz de bellidir, anmada küfür hakaret olmaz” diye konuştu

CHP HEYETİ SİVAS'A GİDİYOR

Sivas olaylarının 25. yılı anma programına katılmak üzere Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Gamze İlgezdi başkanlığındaki CHP heyeti Sivas'a gidecek.

 CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Sivas olaylarının yarın 25. yılı olduğu anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

 "Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Gamze İlgezdi başkanlığında, Yüksel Mansur Kılıç, Kadim Durmaz, Servet Ünsal, Mustafa Tuncer, Özgür Karabat ve Ulaş Karasu'dan oluşan CHP heyeti, 2 Temmuz Sivas Katliamı anmalarına katılmak üzere Sivas'ta olacak."

AĞBABA: ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez." ifadesini kullandı.

 Ağbaba, Sivas olaylarının 25. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Sivas'ta yakın tarihin en kara günlerinden birinin yaşandığını, acı ve hüznün halen sürdüğünü belirtti.

 Veli Ağbaba, olayın sorumlularını milletvekili yapanların, katliama karışmış sanığı korumaya alanların, Alevi evlerine işaret koyanların, "Cemevleri cümbüş evleridir." diyenlerin, bu eylemin ve bu zihniyetin devamı olduğunu savundu.

 CHP'nin, Meclise konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiğini, olayla ilgili çok sayıda rapor hazırladığını aktaran Ağbaba, şunları kaydetti:

 "Her zaman olduğu gibi AKP milletvekillerinin oylarıyla önergelerimiz reddedildi. Çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktular. Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Katliamlardaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, sorumlularla hesaplaşılmadan yürekler soğumayacaktır. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez. Sivas'tan, Suruç'a, Ankara Garı'ndan Reyhanlı'ya tüm katliamların aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler