Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'na silahlı saldırı

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, Başkan Devrim Aksoy yaralanırken, yardımcısı Hasan Ersoy ise hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 13:30
Abone Ol google-news

<video:1015960>

Olay, Raufbey Mahallesi Adnan Bulvarı üzerindeki Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası binasında meydana geldi.

 Fotoğraf:  Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy

Alınan bilgiye göre, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, geçen dönem MHP milletvekiliği yapan Ruhi Ersoy’un ağabeyi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy’a silahla ateş etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Saldırıda yaşamını yitiren: Hasan Ersoy

Yaralanan Hasan Ersoy kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aksoy ise kaldırıldığı özel bir hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından emniyet güçleri olayın meydana geldiği oda binasında inceleme başlattı.


‘OLAYLA İLGİLİ 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ’

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, yakalanan saldırganın yanı sıra olayla bağlantısı olabileceği şüphesiyle gözaltına alınanlar olduğunu söyledi.Saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten Coşkun, şunları kaydetti: “Olayın bağlantıları tespit edilmeye çalışılıyor. Olay çok sıcak olduğu için ayrıntılı bir değerlendirme yapma şansımız yok. Saldırgan yakalandı. Bağlantıları ve diğer hususlarla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Olayla ilgili 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Konu takip ediliyor. Osmaniye TSO’nun içinde gerçekleşen saldırının ardından şüpheli yaklaşık 200 metre ileride yakalandı. Görünürde olay, iş isteme sebebiyle olmuş gibi gözüküyor ama arka planı farklı olabilir. Onun da araştırması yapılıyor.”

GÖZALTI SAYISI 9 OLDU

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Devrim Aksoy'u makamında silahla vurarak, yaraladığı, yardımcısı Hasan Ersoy'u da öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan S.K.'nin emniyetteki sorgusu sürerken, olayla ilgisi olabileceği belirlenen 8 kişi daha yakalandı. Silahlı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı, 9'a yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler