Yavru köpeğe kurşun yağdıran cani yakalandı

Mardin'de 3 gün önce 2 aylık yavru köpek Kuzey'i bacaklarından vurarak yaralayan 75 yaşındaki İ.A. adlı zanlı yakalandı. Yavru köpek ise durumu ağır olduğu için uçakla İstanbul'a gönderildi. 'Kuzey' adı verilen köpek iyileşse bile bacaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 13:29
Abone Ol google-news

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 2 aylık yavru köpek Kuzey'i av tüfeğiyle vurarak yaralayan zanlı yakalandı. Ömürlü Köyü'nde 24 Haziran gecesi bir yavru köpek av tüfeğiyle vuruldu. Yoldan geçen bir vatandaşın bulmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen köpeğin vücudunda birçok saçma ve kırıklar tespit edildi. 'Kuzey' adı verilen köpek ilk müdahale yapıldıktan sonra İstanbul Veteriner Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Tüm nakil ve tedavi masrafı Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan köpeğe enfeksiyon tedavisinin ardından operasyon yapılacağı belirtildi. Ancak, Kuzey iyileşse bile bacaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya...

Yavru köpeğe kurşun yağdıran 75 yaşındaki cani yakalandı

Habertürk gazetesinden Mehmet Kayahan'ın haberine göre, Mazıdağı Kaymakamlığı zanlının yakalanması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na talimat verdi. Jandarma ekiplerinin Mardin Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlar ile yaptığı görüşmeler ve sosyal medyada yaptığı titiz araştırmanın ardından olayın 75 yaşındaki İ.A. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Gözaltına alınan İ.A. hakkında adli ve idari işlemlere başlandığı belirtildi.

 Yavru köpeğin ayakları kurtarılamayabilir

Kuzey, Sarıyer'deki İstanbul Veteriner Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Veteriner Hekim Tamer Saka, Kuzey'in sağlığı ve tekrar yürüyebilme ihtimaline ilişkin "Geldiğinde hem yumuşak doku enfeksiyonu hem kemik enfeksiyonu vardı. Saçmanın olduğu bölgedeki kemikler ortadan kaybolmuş. Kemik enfeksiyonunu atlattıktan sonraki duruma bakacağız. Şu an için her şey çok iyi gidiyor: Tüm ayakları kurtaracağız diyemiyoruz maalesef" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler