Eski hanları otele çevirdi, hacizlere karşı 'koruma' istedi

İstanbul Sirkeci’de eski iş hanlarını otele dönüştüren iki şirket mali darboğaza girdi. Yaşadıkları sıkıntıyı aşamayan şirketler mahkemeye başvurdu. Hacizlere karşı koruma talep eden iki şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 16:49
Abone Ol google-news

Hasan Korkunç, 1970’li yılların sonunda Sirkeci’de bulunan Doğubank’ta ticarete başladı. 1990’lı yılların ikinci yarısından itibaren cep telefonu ithalatına başlayan Korkunç, zaman içinde sektörün en büyük toptancılarından biri oldu.

ÇOK SAYIDA ESKİ HAN ALDI

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberi şöyle: İşlerini oğlu ile birlikte yürüten Korkunç, birkaç yıl önce farklı bir alana yöneldi. Turizmde yaşanan hareketlilik ile birlikte, Sirkeci’de eski bina ve iş hanlarını kiraya vermeye başladı. Korkunç, söz konusu hanlardan bazılarını ise otel olarak dönüştürme kararı aldı. Korkunç ailesi için zorlu sürede bu aşamadan sonra yaşanmaya başladı.

MALİ DENGESİ BOZULDU

İnşaat izinleri ve ruhsatlarda yaşanan gecikme nedeni ile şirketlerin mali dengesi bozuldu. Otellerden biri açılmaya hazır hale getirilirken, ikinci otel için de işler önemli ölçüde bitti. Ancak, alacak baskısı altında kalan iki şirket, sorunu aşamayınca, iflas ertelemenin yerine gelen konkordato başvurusunda bulundu.

Şirket avukatı, “50 yıla yakın bir süredir ticaretle uğraşan müvekkil, alacaklı bankaların haciz ve satış baskısına dayanamadı konkordato başvurusunda bulunmak zorunda kaldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler