Önümüzdeki 3 güne dikkat

En yüksek hava sıcaklığının 39, nem oranının ise yüzde 80 olarak ölçüldüğü Antalya'da, uzmanlar vatandaşlar önümüzdeki üç gün için uyardı.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 17:52
Abone Ol google-news

Mevsim normallerinin üstündeki hava sıcaklığı nedeniyle sahillerinde yoğunluk oluşan Antalya'da bu yıl bugüne kadarki en yüksek sıcaklık ölçüldü.

Hava sıcaklığının 39 derece, nem oranının yüzde 80 kaydedildiği kentte, sıcaktan bunalanlar park, bahçe ve plajlara akın etti.

Konyaaltı Sahili'nde birçok kişi denize girerek serinlemeye çalışırken, birçok kişi de şemsiyelerin altında sıcaktan korundu. Deniz suyu sıcaklığının 28 derece kaydedildiği plajlarda çocuklar kumsalda oynadı, tatilciler de şezlonglarda güneşlendi.

BUGÜNE KADARKİ EN YÜKSEK SICAKLIK
Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Kaya, kentte bu yıl bugüne kadarki en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü bilgisini verdi.

Sıcağın bölgeyi etkilemeye devam edeceğini dile getiren Kaya, "Cumaya kadar şehir merkezinde sıcaklıkların 42 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Nem oranlarının ise en düşük yüzde 15, en yüksek ise yüzde 80 civarında olmasını tahmin ediyoruz." dedi.

Kaya, kronik rahatsızlıkları ve sağlık problemi olanların, 10.00-16.00 saatleri arasında direkt güneşe çıkmamalarını, bol sıvı tüketmelerini ve açık kıyafet giymelerini tavsiye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler