Gizli tanık yine iddianamede: 'Sapanlı Teyze’yi bile tanıyormuş

Gezi Direnişi’nin simgelerinden “Sapanlı Teyze” Emine Cansever hakkındaki iddianame tamamlandı. 9 aydır tutuklu olan Cansever’in iddianamesinde de Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkın Hukuk Bürosu ve 150 kişinin tutuklanmasına neden olan gizli tanık Berk Ercan’ın tek cümlelik ifadesi var: “Halk Cephesi’nin düzenlediği eylemlere katılır.”

Yayınlanma: 03.07.2018 - 22:03
Abone Ol google-news

Bolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gezi Direnişi’nin simge isimlerinden Sapanlı teyze (Emine Cansever) hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve 150 kişinin tutuklanmasına neden olan gizli tanık Berk Ercan’ın ifadesine yer verildi. İddianemede Ercan’ın, “Halk Meclisi Halk Cephesi’nin düzenlediği eylemlere katılır” beyanı ile Cansever’e ilişkin olarak söylediği tek cümle yer aldı: “Bu yapı içerisinde benim tanıdıklarım Emine Cansever, Hasan Kaşkır ve Hüseyin Kaşkır’dır.’ İddianamede Cansever’in, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 5 yıldan, 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İlk duruşma 25 Ekim’de

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Cansever’in DHKP/C’nin alt yapılanması olan Halk Cephesi’nin düzenlediği eylemlere katıldığı, bazı kurumlardan emekli olan örgüt sempatizanlarından oluşan ve örgütün kurumlarından olan Emekli Meclis’i içerisinde faaliyet yürüttüğü öne sürüldü. İddianameyi kabul eden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi 25 Ekim’e duruşma günü verdi. Emine Cansever ise tutuklu bulunduğu cezaevinden gazetemize bir mektup yolladı. 2013 yılında tutuklandığını anımsatan Cansever, “Üç ay sonra Denetimli Serbestlik Yasası ile tahliye edildim. Seneryo örgüt üyeliği... Defalarca telefonum dinlendiği halde herhangi bir suç unsuru bulamadılar” diye yazdı. Hakkındaki iddianamenin çok geç yazıldığına da değinen Cansever mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Ortada bir suç yok. Gayri meşru bir tanık olan Berk Ercan bayağı iyi çalıştırılmış. 70 yaşındaki birinden başlamış, en küçüğü 18 yaşında herkesle ilgili ifade vermiş. Bu kadar insanı tanıdığına göre örgütün başkanı olduğu kanısındayım. Emeklisinden, işçisine, öğrencisinden, öğretmenine, doktorundan, hemşiresine, avukatına kadar herkesle ilgili ifadesi var. Kendisini tanımam ama benimle ilgilide, ‘Emekli Meclisi’nde çalışıyor’ demiş. İyi tutturmuş çünkü 18 yıllık emekliyim. Emekli arkadaşlarımızla bir araya gelip taleplerimiz konusunda sohbet ederiz. Biz emekliler ikinci bir iş yapmak suretiyle zar zor geçiniyoruz. Bizimde haklı sebeplerimiz ve taleplerimiz var. Gün gelir bizim taleplerimizi oy almak için meydanlarda konuşurlar. Onlar söyler hak olur, biz söyleriz suç olur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler