İkizlerinin doğum gününü cam bölmeden kutladı

İzmir’den HDP milletvekili adayı olduğu 2015 yılında yaptığı konuşma nedeniyle yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan Pınar Aydınlar, tek kişilik hücrede tutuluyor.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 22:09
Abone Ol google-news

İzmir’den HDP milletvekili adayı olduğu 2015 yılında yaptığı konuşma nedeniyle 15 Mayıs’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar, tek kişilik hücrede tutuluyor. Yaklaşık 2 aydır cezaevinde olan Aydınlar, “Her gün 3 saat havalandırmaya çıkıyorum. Bol bol kitap okuyorum. Tüm sevenlerime, dostlarıma selamlarımı iletiyorum, buradan daha güçlü çıkacağım” dedi. Aydınlar’ın avukatı Murat Arksak, müvekkilinin denetimli serbestlikten yararlanma hakkının olmasına karşın cezaevi yönetiminin infaz hakimliğine olumsuz görüş bildirdiğini ve bu taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Arksak, Aydınlar’ın başvurusunu önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı. Bakırköy Cezaevi’nde dün ziyaret ettiğimiz Aydınlar, tek kişilik hücrede kalmaya devam ettiğini söyledi. Günde 3 saat havalandırmaya çıktığını anlatan Aydınlar, “Her gün 22 adım uzunluğunda, 7 adım enindeki havalandırmada 3 saat yürüyorum. Kaldığım hücre 8 metrekare, çok sıcak” dedi. İkizlerinin Temmuz’daki doğum gününde ilk kez yanlarında olamadığını söyleyen Aydınlar, ziyarete gelen ikiz çocuklarının doğum gününü cam bölmenin ardından telefon ile kutladı ve uzun uzun hasret giderdi. Aydınlar, “Dün (2 Temmuz’da) hücreme bir kelebek girdi ve yanağıma kondu. Herhalde çocuklarımın bana hediyesi diye içimden geçirdim, çok duygulandım” diye konuştu. Aydınlar’ın avukatı Murat Arksak ise müvekkilinin denetimli serbestlik hakkının engellendiğini ve konuyu önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını kaydederek, özetle şunları dile getirdi: “Normalde müvekkilimin denetimli serbestlikten faydalanma hakkı varken cezaevi, infaz hakimliğine olumsuz görüş bildirdi. Talebimiz reddedilince bizde Anayasa Mahkemesi’ne konuyu taşıyacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler