Akdeniz'de balık çiftiliği kabusu: Çevreciler ayakta

Mersin’in Silifke ilçesindeki Dana adası açıklarında 10, Aydıncık ilçesi açıklarında 8, Anamur açıklarında 3 balık çiftliği için ÇED süreci başlatılması çevrecilerin tepkisini çekti. Çevreciler, tüm balık çiftliği projelerinin iptal edilmesi çağrısında bulunurken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Muğla, Fethiye, Alanya, Antalya bunları neden kovaladı. Kirletilmedik bir Mersin’in sahilleri mi

Yayınlanma: 04.07.2018 - 17:13
Abone Ol google-news

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda çevre dernekleri adına açıklamayı Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan yaptı.

Mersin halkının itirazlarına, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın izin vermeyeceğiz şeklindeki sözüne rağmen Anamur, Aydıncık ve Silifke sahillerinde balık çiftlikleri kurulmak istendiğini kaydeden Aslan, Silifke ile Anamur arasındaki sahil şeridinde 60 çiftliğin kurulacağını iddia etti.

Aslan, “Muğla'dan sökülerek yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli 1. derecede doğal sit, arkeolojik sit alanı turizm bölgeleridir. 1. derece doğal sit alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan alanlara balık çiftlikleri kurmak uluslararası sözleşmelere ve ülkemizdeki yasa ve yönetmeliklere aykırıdır. Balık çiftlikleri Muğla'da oluşan deniz kirliliğinden kaynaklı denizin ekosistemine ve Muğla'nın turizmine çok zarar vermiştir. Balık çiftlikleri aynı zararı Mersin’de de yaratacaktır” dedi.

Aslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur, Aydıncık ve Silifke ilçe belediyelerinin balık çiftliklerine itiraz etmesi çağrısında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de “Diyorlar ki balık çiftlikleri zararsız. Balık çiftlikleri zararsız ise Muğla’dan alıp niye buraya getiriyorsunuz? Muğla, Fethiye, Alanya, Antalya bunları neden kovaladı. Kirletilmedik bir Mersin’in sahilleri mi kaldı” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler