Ağbaba : Sivas’ı da Başbağlar’ı da aynı acıyla anıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 köylünün öldürüldüğü katliamın 25. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 19:06
Abone Ol google-news
CHP'li VeliAğbaba,  “Türkiye son yıllarda malesef katliamlar ülkesi olarak anılmaya başladı.1993 tarihinde de Türkiye’de 2 büyük katliam yaşandı. İnsanlık, 1993 yılının 2 Temmuz’unda yakıldı; 5 Temmuz’unda ise kurşuna dizildi. Sivas’ta 33 aydınımız yanarak can vermiş 3 gün sonra Başbağlar’da  33 yurttaşımız kurşuna dizilerek katledilmiştir. Sivas’ı ve Başbağlar’ı; aynı duygularla, acıyla, yüreğimiz kanayarak anıyoruz.” ifadelerini kullardı 
 
CHP Başbağlar’a heyet gönderiyor 
 
Sivas katliamı anma törenlerinde olduğu gibi Başbağlar katliamı anma törenlerine deCHP’nin heyet göndereceğini belirten Ağbaba, şu ifadeleri kullandı: “2 Temmuz’da Sivas’ta yakılarak hayatını kaybedenleri andık. 5 Temmuz’da da Başbağlar’da kurşuna dizilerek katledilenleri anıyoruz. Nasıl ki 2 Temmuz’da Sivas’taysak 5 Temmuz’da Başbağlar’da olacağız. Kadim Durmaz, Ulaş Karasu ve Abdurrahman Tutdere’den oluşan CHP heyeti Başbağlar Katliamı anma etkinliğine katılacak.” 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler