CHP il örgütleri kurultay için ne diyor: Art arda açıklamalar geldi

24 Haziran sonrası CHP içerisinde başlayan kurultay tartışmaları il başkanlıklarını da hareketlendirdi. Anadolu'dan art arda açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 05.07.2018 - 09:11
Abone Ol google-news

CHP’de il başkanlıklarının gündeminde de kurultay var. İşte CHP'nin il örgütlerinden gelen art arda açıkalamar;

 Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Tabanda eğer bir değişim rüzgârı varsa, kurultay olacaktır. Fakat ben yerel seçimler öncesinde bir kurultay yapılmasını doğru bulmuyorum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin beraber sahaya inip çalışması gerektiğini düşünüyorum. Delegeler imza verirse kurultaya gidilecek. Antalya’da bütün delegeleri kendi iradeleriyle hareket edecektir. Kurultaya gidilmesi halinde delegeler tercihlerini yapacaktır” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü de “Arkadaşlarımızın isteği Genel Başkanlık’ta değişimden yana. Ben kurultay delegelerinin kendi kararlarını vermeleri gerektiğini önerdim. Ama ilçe başkanlarımız ortak karar alınması gerektiğinden yana tavır koydular. Yani imza toplanırsa kurultay için imza vermemiz gerektiği kararı alındı” dedi.

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, yaptığı yazılı açıklamada, “Partimizin geleceği için Genel Başkanımızın, partimizi olağanüstü kurultaya götürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil’in de aralarında bulunduğu 28 Konya Kurultay Delegesi’nden 21’i kurultay için çağrı yaptı.

CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker tarafından önceki gün yapılan yazılı açıklamada da “Biz CHP Kurultay Delegeleri olarak tarihi sorumluluğumuzu göz önünde bulundurarak önce yerelde iktidar, sonra Türkiye’de iktidar için partimizi ve genel merkezimizi bir an önce partimizin en üst karar organı olan kurultayı toplamaya davet ediyoruz” denildi.

Hatay’da da19 Kurultay Delegesi’nden12’si ile CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ve Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Turan Tansal da olağanüstü kurultay istedi.  (İHA/ AA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler