‘Hasretiyle yaşıyorum’

Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 5. yılında anılacak.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 21:15
Abone Ol google-news

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 5. ölüm yıl dönümünde Hatay’da tkinliklerle anılacak. Gazetemize konuşan anne Emel Korkmaz, “Ali İsmail hayatta olsaydı, bugün 24 yaşında olacaktı ve belki kız arkadaşını getirip, benimle tanıştıracaktı. Belki de çocuklarını sevecektim. Ama onun hasretiyle yaşıyorum” dedi.

Baba Şahap Korkmaz ise “Ali İsmail’in ismini hayatta kaldığımız sürece yaşatacağız.Biz de ondan çok şey öğrendik, o bize çok şey öğretti” dedi. Acısının hiç dinmediğini belirten anne Emel Korkmaz. “Üzerinden beş yıl geçti ama hala özlemini yaşıyorum, ona olan özlemle yaşıyorum. Ali İsmail hayatta olsaydı, bugün 24 yaşında olacaktı ve belki kız arkadaşını getirip, benimle tanıştıracaktı; belki de çocuklarını sevecektim. Ama onun hasretiyle yaşıyorum” dedi.

Geçmişte gençlerin katledildiğini bugün de çocuklara yönelik taciz, cinsel istismar ve kaçırma vakaları olduğunu vurgulayan anne Korkmaz, “Küçücük bedenler cinsel istismara maruz kalıyor ve öldürülüyorlar. Bundan daha büyük acı olamaz. Nasıl ellerini uzatabiliyorlar, o bedenlere? Ama maalesef bu ülkede hiçbir gelişme olmuyor, geliştirilmiyor. Katiller, tecavüzcüler cezalandırılmıyor ve acılar bundan dolayı ülkemizde çoğalıyor” diye konuştu.

O artık ölümsüzleşti

Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz da “Ali İsmail’in ismini, biz hayatta kaldığımız sürece yaşatacağız. Artık o ölümsüzleşti. Biz de ondan çok şey öğrendik, o bize çok şey öğretti. O kimsenin acı çekmesini istemezdi maalesef en büyük acıyı kendisi tattı ve bir de bize tattırdılar. Ama bunu yapanlara inat, onu yaşatmak adına direneceğiz, katlanacağız ve çocuğumuzu, hayallerini, fikirlerini ve ismini yaşatacağız” dedi.

Anma programı

Ali İsmail için 10 Temmuz salı günü Hatay Ekinciler Mezarlığı’ndaki mezarı başında saat 18.00’de anma töreni yapılacak. Ardından saat 20.00’de Sümerler Amfi Tiyatro’da anma gecesi düzenlenecek. Gecede, ALİKEV Müzik Topluluğu, Ozbi ve Gülce Duru sahne alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler