Gözaltına alınan Nuriye Gülmen serbest bırakıldı

İhraç edildiği işine dönebilmek amacıyla yaklaşık 1 yıl açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen, dün akşam gözaltına alındı. Bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edilen Gülmen, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 11:39
Abone Ol google-news

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra “işimi geri istiyorum” talebiyle Yüksel Caddesi’nde eylem yapan öğretmen Semih Özakça ile birlikte 324 gün boyunca açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen, dün akşam saatlerinde Ankara’da gözaltına alındı.

 Hakkında arama kararı çıkarıldığı belirtilen Gülmen, gözaltına alındığını Twitter’dan duyurdu:

 “Arama karararım olduğu söylenerek belko’dan indirildim. Karakola götürülüyorum.”

 Halkın Hukuk Bürosu da Twitter’dan “Müvekkilimiz Nuriye Gülmen Ankara havaalanı çıkışı servis aracından indirilerek gözaltına alınmıştır” açıklaması yaptı.

<haber-dikey:1019549>

 “Sağlığı ve morali çok iyi”

Gözaltına alınan Gülmen ile tutulduğu Ankara Asayiş Şube’de görüşen Halkın Hukuk Bürosu, daha sonra yaptığı açıklamada ise müvekkillerinin sağlığı ve moralinin çok iyi olduğunu belirtti.

 “Müvekkilimiz Nuriye Gülmen ile görüştük. Sağlığı ve morali çok iyiydi. Kolunda sıyrıklar vardı. Üst araması esnasında olmuş. Herkese selamı var.

 “2911 sayılı Kanuna muhalefet gerekçesi ile açılan bir davada eksik ifadeden ötürü yakalaması olduğu beyan edilmiştir.”

 Serbest bırakıldı

Gülmen, sağlık kontrolü sonrasında Ankara Adliyesi’ne getirildi.

 Savcılık tarafından ifadesi alınan Nuriye Gülmen serbest bırakıldı.

 Nuriye Gülmen, açlık grevi yaptığı sırada ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler