CHP'de bir il daha olağanüstü kurultay için imza toplayacak

Genel başkan değişimi isteyen muhalif partililerin başlattığı olağanüstü kurultay talepleri için noter onaylı imza toplama çalışması başlıyor.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 19:04
Abone Ol google-news

CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın öncülük ettiği imza toplama için İzmir’deki 52 Kurultay delegesinden imza toplama çalışması Pazartesi ya da Salı günü başlayacak.

ÖRNEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ HAZIRLANIYOR, NOTER HUZURUNDA İMZA ATILACAK

Egemedyası.com'da yer alan habere göre, CHP Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) Olağanüstü Kurultay yönünde karar çıkmaması üzerine harekete geçen Muharrem İnce taraftarlarının başlatacağı İzmir’deki imza toplamada ilk etapta 30-35 delegenin imza vereceğini beklediklerini belirten CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, ortak bir dilekçe örneği hazırladıklarını söyledi:

“Dilekçe örneği hazırlayacağız. Olağanüstü kurultay istiyoruz denmeyecek. Tüzüğün şu maddesi bu maddesi, Tüzük’teki yeni düzenlemelerin de olduğu örnek dilekçe olacak. Dilekçe örneği hazırlanacak. Noter huzurunda imzalar atılacak. Herkes istediği noterde imzalayacak. 15 gün süresi var. 15 gün içerisinde atıldıktan sonra problem olmuyor.”

EN AZ 30-35 DELEGE İMZA VERECEĞİNİ BELİRTTİ

Hafta başına hazır olacak olan dilekçe örneklerinin Kurultay delegeleri tarafından noter huzurunda imzalanacağını kaydeden Nevzat Kavalar, 14 CHP İzmir Milletvekili ve PM üyeleriyle birlikte 69’u bulan Kurultay delegelerinden en az 35’inin imza vereceğini dile getirdi:

“Genel Merkez ön imza toplayalım demiştik, bunu kabul etmeyince, Pazartesi ya da Salı günü başlayacak. Ciddi anlamda imza verecek arkadaşımız var. 30-35 olabilir. En düşük oyumuz 30. Konuşuyoruz arkadaşlarımızla. Benim görüştüklerim var, diğer arkadaşların görüştükleri var. Bunu buluruz. Bu rakama ulaştığımızda, Milletvekilleri var, PM üyeleri var. Onlar doğal delege. Yaklaşık 69 delege. Bizim hedefimiz 52 delegeden başlayacak.”

15 GÜN SÜREMİZ VAR

İmza hareketinin İzmir’deki öncülerinden CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, imzaların toplanması için 15 gün süreleri olduğunu vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Önemli olan başladığı tarihten itibaren, çünkü seçim kuruluna müracaatı var, kurultay istiyoruz diye başvuruluyor. YSK ya da Çankaya Seçim Kurulu’na, kurultayı kim yaptırıyorsa oraya yani. 15 gün içinde tamamlanmak zorunda. Göndereceğiz hemen ama 15 gün süremiz var.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler