Galatasaray’da 693. kez acılar buluştu: Mezar istiyoruz

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda kayıpların akıbetini sormak talebiyle 693. kez bir araya geldi. Eylemde, 1993 yılında Batman’da Hizbullah tarafından kaçırıldıktan sonra kaybedilen İbrahim Çelik ve oğlu Edip Çelik için adalet istendi. Eylemde üzerine beyaz tülbent ve karanfiller bırakılan “Failler belli kayıplar nerede” yazılı pankart açıldı.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 21:47
Abone Ol google-news

Cumartesi Anneleri Taksim Galatasaray Meydanı’nda kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 693. kez bir araya geldi. Eylemde, 14 Mayıs 1993 yılında Batman’da Hizbullah tarafından kaçırıldıktan sonra kaybedilen İbrahim Çelik ve oğlu Edip Çelik için adalet istendi. Eylemde üzerine beyaz tülbent ve karanfiller bırakılan “Failler belli kayıplar nerede?” yazılı pankartlar açılırken gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları da taşındı. 12 Eylül kayıplarından Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır, “Kaybetme politikası 12 Eylül faşizminden sonra katlanarak geldi. Bütün topluma deli gömleği giydirilirken bizlere de gözaltında kaybedilen yakını gömleği giydirildi” dedi.

‘3 kuşaktır adalet arıyoruz’

Cumartesi Anneleri’nden Maside Ocak, İbrahim Çelik’in kızı Feryal Çelik ve çocuklarının yolladığı mektubu okudu. Mektupta, “Ben bir cumartesi çocuğuyum her cumartesi ‘babam nerede?’ diyerek Galatasaray’dayım. Ben bir cumartesi kardeşiyim her cumartesi ‘kardeşim nerede?’ diyerek Galatasaray’dayım. Hiçbir suçları yoktu. Kürt olmalarını suç saydılar. 24 yıldır feryat ediyoruz duyan yok. Babamı, kardeşimizi aradığımızı söylediğimizde bizimle alay ettiler. ‘Buraya bir daha gelmeyin’ dediler. Babamın ve kardeşimin izini önce annem aradı, sonra ben aradım şimdi benim kızlarım arıyor. 3 kuşaktır kayıplarımızı ve adaleti arıyoruz. Babamın ve kardeşimin mezarını istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bunları istemek bizim hakkımız değil mi? Babamı ve kardeşimi aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

‘Cezasızlığa son verin’

Cumartesi Anneleri’nden Hatice Onaran, “Adli makamlara sesleniyoruz. İbrahim ve Edip Çelik dosyasındaki cezasızlığa son verin. Kamuoyuna sesleniyoruz, İbrahim ve Edip Çelik şahsında kaybedilmek istenen adalet ve hakkaniyet duygumuzdur. Herkes için adalet, herkes için hukuki güvenlik diyerek buna izin vermeyin. İbrahim ve Edip Çelik için adalet istiyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler