'Yine kerizleyecekler milleti!'

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, "Yerli kredi derecelendirme kuruluşu yüksek maliyet getirecek, başka da bir işe yaramayacak" dedi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 10:09
Abone Ol google-news

Murat Muratoğlu, bugünkü "Yine kerizleyecekler milleti!" başlıklı yazısında, "Öncelikle bu kuruluşu kurmak için Türkiye'nin uluslararası piyasalara para yatıracak güçte olması gerekir. Senin ülken dünyadan cayır cayır borç arıyor. Tasarrufun yok ki yatırım yapasın! diye yazdı.

Muratoğlu'nun bugünkü yazısı şöyle:

Dünyadaki kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamı Türkiye'nin notunu düşürüp ülkeyi “yatırım yapılamaz” kategorisine sokunca çareyi bulduk. Düzenlemeleri çıkardık, temeli attık. Yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşu kuruyoruz. Cin gibiyiz maşallah!

* * *

Ne işe yarayacak? Koca bir bina kiralanacak. Ekipman, bilgisayar, mobilya falan alınacak. Bir sürü yönetim kurulu üyesi, danışman ve müdür atanacak.

Finansçı diye dolgun maaşlı, takım elbiseli, onlarca insan çalışacak. Hemen hepsi de birilerinin eşi, dostu, sınıf arkadaşı olacak. Son model arabalar kiralanacak. Ucu yine bize dokunacak!

* * *

Devlet eliyle kurulacak bir kredi derecelendirme kuruluşu sadece yüksek maliyet getirecek. Başka da bir işe yaramayacak. Sahi verilen notlara kim inanacak?

Öncelikle bu kuruluşu kurmak için Türkiye'nin uluslararası piyasalara para yatıracak güçte olması gerekir. Senin ülken dünyadan cayır cayır borç arıyor. Tasarrufun yok ki yatırım yapasın!

(...)

Bir yandan da bizimkilere hak vermiyor değilim. Ellerinde kandırılmaya hazır milyonlar var. Böyle bir kitleyi bulmuşlar, boş mu duracaklar. Sahi bir de Varlık Fonu kurulmuştu, ona ne oldu? Ya İstanbul Finans Merkezi? Belli ki yine kerizleyecekler milleti!

Yazının tamamı için tıklayınız;


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler