Türkiye bu olayı konuşuyor: "Hiçbir kuvvet bana çocuğun gelinlikle fotoğrafını çektiremez"

Düğün fotoğrafçısı Onur Albayrak'ın 'çocuk gelin' istismarına tepki gösterip damadın burnunu kırdığı şeklindeki habere ilişkin Albayrak'tan açıklama geldi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 10:30
Abone Ol google-news
<video:1021650>


Sosyal medyada yer alan habere göre Malatya'da düğün fotoğrafçılığı yapan Onur Albayrak, bir düğün için fotoğraf çekimine gittiğinde yaşı küçük görünen geline kaç yaşında olduğunu sordu. Habere göre “15” cevabını alınca “çocuk gelin fotoğrafı çekemem” diyerek duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine 'damat', anlaşmayı bozduğu gerekçesiyle fotoğrafçı Albayrak ile tartıştı. Israrla çekimin yapılmasını isteyen 'damat' ile fotoğrafçı arasında yaşanan yaşanan kavgada 'damadın' burnu kırıldı.Albayrak'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"ÇOCUKLARIN SAÇINA DUVAK TAKILMAZ"

"İki gündür bu haberi görüp gerek arayan gerek mesaj yazan tüm dostlara teşekkürler. Evet maalesef durum bu keşke yaşanmasaydı ama yaşandı bir daha olsa gene çekmiyorum dermiyim evet derim. Kimse kusura bakmasın çocuk gelin de çocuk istismarıdır benim gözümde ve hiçbir kuvvet bana o çocuğun gelinlikle fotoğrafını çektiremez çocukların saçına duvak takılmaz kır çiçekleri ile süslenmiş taçlar takılır ancak saygılarımla"

Albayrak, Habertürk Ankara'dan Fırat Tur'a ise yaşananları şöyle anlattı:

"SEN ALACAĞIN PARAYA BAK, ÇEKECEKSİN"

“Olaydan 15 gün önce damat ofisimize geldi ve evlilik hazırlığında olduğunu, gelin-damat fotoğrafı çektirmek istediklerini söyledi. Geçen hafta perşembe günü sabah saatlerinde Pınarbaşı Tabiat Parkı’nda çekim yapmak üzere sözleştik. Çekim alanına gittiğimde gelinin yaşının çok küçük olduğunu ve korku dolu ifadelerle bana baktığını fark ettim. Gelin adayına yaşını sorduğumda önce ‘15’ sonra da ‘16’ dedi. ‘Çocuk gelin fotoğrafı çekmiyorum’ dedim. Bunun üzerine damat, ‘Sen alacağın paraya bak, çekeceksin’ diye karşılık verdi. Ben çekmeme konusunda ısrar edince hakaret ve küfürler savurarak üzerime geldi, yakama yapıştı. Ben de karşılık verdim. Orada bulunan diğer meslektaşlarımız kavgayı ayırdı. Biz hiç fotoğraf çekmeden arabamıza bindik ve çekim alanından ayrıldık.


'SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM'

Damat sanıyorum 27-28 yaşlarındaydı. Aileyi tanımıyorum. Biz çekim yapacağımız zaman tanışırız. Orada bulunan ve olayın tanığı olan bazı vatandaşlar, yaşananları sosyal medyadan duyurmuşlar. Ben de konunun basına nasıl intikal ettiğini sosyal medyadan öğrendim.
'TELEFONLARIM SUSMUYOR'

Konunun sosyal medyadan duyulmasından sonra telefonlarının susmadığını belirten fotoğrafçı Albayrak, 'İnsanlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Türkiye’nin acı bir gerçeğine bir kez daha dikkat çekmeye vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Telefonuma binlerce mesaj geldi. Çiçek gönderenler oluyor. 65 yaşındaki bir kadın ‘Sana sarılmak istiyorum’ diye mesaj göndermiş' dedi.

'FARKINDALIK YARATTIM'

Bir daha böyle bir olayla asla karşılaşmak istemediğini ifade eden Albayrak, 'Fotoğrafçılar çocuk gelinlerin fotoğrafını çekmese, gelinlikçiler gelinlik satmasa, düğün salonları çocuk gelinlerin olduğu düğünlere kapılarını açmasa bu sorunun çözümüne bir parça da olsa katkı sağlar. Ben de yaşadıklarımla bu konuda bir farkındalık yaratabildiysem çok mutluyum' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler