Çalışanlar dikkat! Mahkumiyet kararı onandı

Yargıtay, aynı iş yerinde çalışan arkadaşının uyurken ki fotoğrafını çekip Facebook’ta yayımlayan işçiyi haksız buldu. Kararda, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini işaret edilerek, yerel mahkemenin mahkumiyet kararının yerinde olduğunu işaret edildi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 14:00
Abone Ol google-news

Kemal T. iş yerinde uyudu. Ağzı açık bir biçimde uyuyan T.’nin ağzına bir kalem yerleştiren iş arkadaşı İsmail K., T.’nin bu halinin fotoğrafını çekerek Facebook’da yayımladı.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, fotoğrafın yayılması üzerine T. ile K. arasında tartışma çıktı. T., K. hakkında dava açtı. Çorum Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava 3 yıl önce sonuçlandı. Mahkeme, İsmail K.’yi, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan mahkûm etti.

 MAHKÛMİYET KARARI ONANDI

Karar için temyiz başvurusunda bulunuldu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna hükmederek onama kararı verdi.

 SAYGINLIĞI RENCİDE EDİLDİ

Kararda, Kemal T'nin saygınlığının rencide edildiği, uyurken ki halinin de özel yaşam alanı kapsamında olduğuna işaret edildi.

 5 YILA KADAR HAPİS

Yasaya göre, kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası alabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler