ODTÜ 'Biat etmeyeceğiz' dedi, polis kampüse girdi

ODTÜ’lü öğrenciler mezuniyet töreninde taşınan 'Tayyipler Alemi' pankartı için yapılan gözaltıları protesto etmek amacıyla rektörlük önünde eylem yaptı ve 'Üniversiteler bizimle özgürleşecek... Biat etmeyeceğiz' dedi. Polis öğrencilerin basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 14:06
Abone Ol google-news

<video:1021487>

Dün gözaltına alınan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrenci Temsilcileri (ÖTK) Başkanı ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Mehmet Gür, bugün savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Gür'e yönelik gözaltı nedeninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ODTÜ'ye rektör atanan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'ü protesto ettiği için “huzur ve asayişi bozmak” olduğu aktarıldı. Gür, dün sabah saatlerinde evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

ODTÜ’DE EYLEM

Öte yandan ODTÜ'deki mezuniyet töreni sırasında Erdoğan'a yönelik bazı pankartlarla ilgili soruşturma açılmış, bir grup öğrenci de gözaltına alınmıştı.

Bugün öğrenciler ODTÜ’de gözaltıları protesto etti.

Öğrencilerin eylemi sırasında kampüse polis girdi. Öğrenciler Rektörlük önünde basın açıklaması yapmalarına da izin verilmedi.

<haber-dikey:1020279,1019703>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler