Gazeteci Şerife Oruç 2 sene sonra tahliye edildi

DİHA muhabiri Şerife Oruç, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tahliye edilen gazeteci Şerife Oruç’un, başka bir dosyadan hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, cezaevinden çıkar çıkmaz yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) 5 Temmuz 2016’dan bu yana tutuklu olan muhabiri Şerife Oruç, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazeteci Oruç, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları hazır bulundu. Savcı, Oruç’un tahliyesini talep ederken; avukatlar da Oruç’un üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak gazeteci Oruç’un denetimli serbestlikle tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 27 Kasım’a erteledi.Tahliye edilen gazeteci Şerife Oruç’un, başka bir dosyadan hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, cezaevinden çıkar çıkmaz yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler