Hollywood'da taciz bitmiyor

Tecavüzle suçlanan Fransız yönetmen Luc Besson hakkında yeni cinsel saldırı suçlamaları geldi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 16:57
Hollywood'da taciz bitmiyor
Abone Ol google-news

Halihazırda tecavüzle suçlanan Fransız sinemasının önemli isimlerinden, Oscarlı yönetmen Luc Besson hakkında yeni cinsel saldırı iddiaları ortaya atıldı.

Fransız haber sitesi Mediapart'a açıklama yapan 49 yaşındaki bir cast direktörü ünlü Fransız yönetmen Luc Besson'u cinsel tacizle suçladı.

Besson ile 'her asansöre bindiğinde tacize uğradığını' söyleyen kadın, yönetmenin sette kendisine 'cinsel ilişkiye girme tekliflerinde' bulunduğunu da öne sürdü.

YENİ TACİZ VE TECAVÜZ SUÇLAMALARI

'Nikita', '5. Element' ve 'Derinlik Sarhoşluğu' gibi filmleriyle tanınan yönetmen hakkında 2 başka kadın da 'uygunsuz davranış' suçlaması yaptı.

<haber-dikey:979269>

Bu kadınlardan biri Besson'un oyuncu seçmeleri yaptığı Paris'teki ofisinden 'elleri ve dizleri üzerinde kaçmak zorunda kaldığını' da söyledi.

2 ay önce 27 yaşındaki genç bir kadın oyuncu Besson'un kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti.  Besson'un 'Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu' adlı 2017 yapımı bilimkurgu filminin yanı sıra yönetmenin bazı başka filmlerinde de rol alan kadın, polise verdiği ifadede rollerini koruyabilmek için cinsel ilişkiye girmesi yönünde baskı hissettiğini ve 59 yaşındaki yönetmenle 'inişli çıkışlı bir ilişki yaşadığını' söylemişti.

Kadının annesi ise mayısta Paris'teki bir otel odasında yaşandığı öne sürülen tecavüz olayının ardından kızıyla FaceTime üzerinden konuştuğunu ve kızının 'titreyerek ağladığını' söylemişti.

Yönetmene yönelik cinsel saldırı suçlamalarını arttıran genç oyuncu Mediapart'a yaptığı açıklamada mayıstaki tecavüz olayından önce yönetmenin kendisine uyuduğu sırada en az 2 kez cinsel saldırıda bulunduğunu da öne sürdü.

AVUKATI SUÇLAMALARI REDDETTİ

Besson'un avukatı Thierry Marembert daha önce 'fantazi ürünü' olarak nitelediği tecavüz suçlamasını reddetmişti.

Avukat, Mediapart'taki haber üzerine de 'her türlü uygunsuz ya da ayıp davranış suçlamasını kategorik olarak reddettikleri' açıklamasını yaptı.

Marembert " Besson masumiyeti ortaya çıksın diye yanıtlarını soruşturmacılara saklıyor" diye konuştu.

Besson'un yapım şirketi ise "Bu zor dönemde Luc Besson'a desteğimiz tam" açıklamasında bulundu.

Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın onlarca kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanması sonrası, aralarında çok sayıda ünlü ismin de olduğu kadınlar 'Ben de' (MeToo) adlı bir hareket kapsamında başlarına gelen taciz ve tecavüz olaylarını anlatmaya başlamıştı.
Dünya genelinde film endüstrisinde çok sayıda skandal böylece gün yüzüne çıkmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler