Aşırı kiloları, yatağa hapsetti

Sakarya'da 20 yılda 70'ten 230 kilograma ulaşarak yatağa ve solunum cihazına mahkum olan 39 yaşındaki Leyla Acar, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Yayınlanma: 17.11.2013 - 12:57
Abone Ol google-news

19 yaşındayken ormanda çam kozalağı topladığı sırada rahatsızlandığını, çam kozalağına alerjisi olduğunu hastaneye gidince öğrendiğini söyledi. "Ciğerlerimden rahatsızlandım, vücudumun her yerinde yara çıktı, ölümden döndüm" diyen Acar, "Ondan sonra kilo sorunum ortaya çıktı. Aşırı yemek tüketmiyorum ama sürekli kilo alıyorum. Diyet yapmama rağmen kilom artıyor. Aşırı kilolarım nedeniyle bacaklarım da sakatlandı" diye konuştu.

 Kilo problemi nedeniyle yürüyemediğini anlatan Acar, şunları belirtti: "En çok istediğim şey, yürüyüp gezmek. Herkes gibi ben de yürümek istiyorum ama yapamıyorum. Maddi durumumuz kötü olduğu için para bulup da hastaneye de gidemiyorum. Yaklaşık 2 aydır hastaneye gidemedim. Geceleri de uyuyamıyorum, solunum cihazı olmadan nefes alamıyorum. Güç bela bir solunum cihazı aldık, onun sayesinde biraz uyuyabiliyorum. Bu hastalığım da aşırı kilolarımdan kaynaklandı. Her şey geldi başıma. Değnek olmadan tuvalete bile gidemez hale geldim. Annem ve babam çok yaşlı, peşimden koşuyorlar bu yaşta. Onlar da hasta ama bana bakmak için ayaktalar. Buna da çok üzülüyorum. Tek isteğim iyi olup anne ve babama yardım edebilmek. Tedavi umudumuz var ama bunu yapacak maddi gücümüz var. Yardım bekliyorum."

 

"Bize bir şey olsa bu çocuğa kim bakacak?"

 Gündelik işlerde çalışan kalp hastası baba Kemal Acar (67) ise parası olmadığı için araç bulamadığını ve kızını hastaneye götüremediğini aktardı. "20 senedir bu sıkıntıyı yaşıyoruz" diyen Acar, "Allah razı olsun, bu zamana kadar yardım eden oldu. Tek isteğim, çocuğumun sağlığına kavuşabilmesi. Sürekli bir işim veya güvencem yok. Gündelik işlerde çalışarak sadece evime yiyecek bir şeyler getirebiliyorum. Onun dışında elim kolum bağlı. Bu çocuğun halini gördükçe kahroluyorum. Lütfen büyüklerimiz yardım etsin. Çarem yok artık. Yoksulluk taştan da katıymış. Allah'ın izniyle ve büyüklerimizin yardımıyla kızımı kurtarmak istiyorum. Benim istediğim budur" ifadesini kullandı. Anne Maviye Acar (65) da kızının sağlık sorunlarıyla ilgilenebilmek için kendi sağlığını kaybettiğini dile getirdi. Belinden ameliyat olması gerektiğini ancak bunu sürekli ertelediğini vurgulayan Acar, "Çok üzülüyorum gerçekten. 20 yıldır çocuğum bu çileyi çekiyor. Eşim de ben de ihtiyar insanlarız. Bize bir şey olsa bu çocuğa kim bakacak? Hastaneye de gittik zamanında ama çare bulamadık. Maddi durumumuz hiç yok. Eşimin kazandığıyla ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Hiçbir birikimimiz yok. Allah razı olsun devletimizden, inşallah kızıma sahip çıkar" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler