TSK’de de tüm yetkiler tek elde

Yeni sistemde uyum gerekçesiyle çıkarılan kararnamelerle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) erinden orgeneraline kadar Cumhurbaşkanı’nın tam kontrolüne giriyor.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı albay rütbesi ve altındaki personel üzerinde kişisel ihraç yetkisine sahip olurken, general-amiralliğe yükselme ve üst rütbeye terfi, görevlere atama konusunda da Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) tüm yetkilerini tek başına kullanabilecek. Askerlerin yeni rütbelerinin başlangıç tarihi 30 Ağustos olarak korundu. Ancak Cumhurbaşkanı’na bu tarihi değiştirebilme yetkisi de tanındı. İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ilişkin atamalar da Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak.

Güler Genelkurmay’a

Dün sabahın ilk saatlerinde Akar’dan boşalan makama hızla atama yapıldı. Akar’ın yerine yokluğunda vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Güler’den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar getirildi. Dündar’dan boşalan makama ise Korgeneral Metin Gürak atandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler