Ali İsmail ölümünün 5. yıldönümünde anıldı

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün 5. yıldönümünde anıldı.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

Antakya’da Ekinciler Mahallesi Mezarlığı’ndaki anma törenine Ali İsmail’in annesi Emel, babası Şahap, ablaları Melike ve Aylin, abisi Gürkan Korkmaz katıldı. Törene katılan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Ali İsmail’in mezarı başında Kuranıkerim okudu. Oğlunun mezarına dokunarak gözyaşı döken anne Emel Korkmaz, “Seni çok özledim annem. Gün geçtikçe daha çok özlüyorum” dedi. Baba Şahap Korkmaz ise “Oğlum ölmedi o yaşıyor. Biz yaşatıyoruz. O kötü bir şey, utanılacak şey yapmadı. Onu öldürenler utansın” diye konuştu. Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz da “İyi ki varsınız, bir aradasınız. Biz, siz varsınız diye 5 yıldır bu acıya katlanıyoruz” dedi. Anma törenine katılanlar Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştireceklerini ifade etti. Daha sonra Sümerler Amfi tiyatroda anma gecesi düzenlendi.

'ALİ İSMAİL YAŞAYACAK'

Gezi Direnişi’nde Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün 5. yıldönümünde anılıyor. Sanatçılar da hazırlanan bir videoyla Ali İsmail’i andı. ALİKEV’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda yönetmen Nebil Özgentürk, “Ali İsmail yaşayacak”, oyuncu Tülin Özen “Senin hayallerini gerçekleştirme gücü bulan ailene, bu gücü bizimle paylaşan ailene çok teşekkür ediyorum”, sanatçı Jehan Barbur, “Bugün ve her gün tekrar sarılıyorum. Ve duruşuna sarılıyorum. Sen dediğim nerdesin bilmiyorum ama içimde olduğundan eminim” mesajını paylaştı. Şair Sunay Akın ise Nâzım Hikmet’in “Yapraklarım ellerimdir/ tam yüz bin ilimdir/ yüz bin elle dokunurum sana İstanbulum” dizelerini okuyarak “Nâzım Hikmet’in dizelerinde olduğu gibi Ali İsmail Kormaz’ın da bugün yüz bin, yüz binlerce eli var. Ali İsmail Korkmaz o ellerle dokunuyor hayata, İstanbul’a” mesajını paylaştı. Eskişehir’in Tepebaşı Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Ataç, “19 yaşında gencecik bir fidan olan Ali İsmail Korkmaz’ın, Gezi Parkı olaylarında darp edilerek öldürülmesinin acısını yaşadık. Özgür düşüncenin hâkim olduğu bir gelecek için çıktıkları yolda yaşamını yitiren tüm gençlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt da yayımladığı mesajda, “Eskişehir, evladına; Ali İsmail Korkmaz’a sahip çıktı. Anne ve babalar, Ali İsmail Korkmaz’ın acısını kendi evladını kaybetmiş gibi yaşadı. Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de zulme karşı kenetlenmenin adı oldu” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler