Hrant Dink davası: ‘Hayal kullanıldı’ itirafı

Dink davasında azmettirici Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci tanık olarak dinlendi. İğci, Dink’in öldürüleceğini jandarmaya haber verdiğini söyledi ve Hayal’in bu cinayette kullanılmasını istemediğini belirtti.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 8’i tutuklu 85 sanıklı davanın 75. duruşmasına tutuklu yargılanan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz ve tutuksuz yargılanan azmettirici Erhan Tuncel’in aralarında bulunduğu 10 sanık katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç, hakkında Samsun’da suçluyu kayırma suçlamasıyla ek iddianame hazırlandığı için yeniden savunma yaptı.

Akıllı olsun’ tehdidi

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise Dink’in Bakırköy’deki evinin kapıcılığını yapan Mithat Alkan ve azmettirici Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci tanık olarak dinlendi. Alkan, Dink öldürülmeden 3-4 ay önce kendilerini polis olarak tanıtan maskeli kişilerin geldiğini, kimlik sorduğunda da silah gösterdiklerini söyledi. Alkan, gelen kişilerin Dink’e “Akıllı olsun” gibi şeyler söylediğini aktararak, “Dink’e anlattığımda ‘kendine dikkat et’ dedim. ‘Alnımıza ne yazıldıysa o olur’ dedi” diye konuştu.

Jandarmayı uyardım’

Ardından Hayal’in eniştesi Coşkun İğci dinlendi. İğci, sanıklardan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi Veysel Şahin ile geçmişe dayanan arkadaşlıkları olduğunu söyledi. İğci, “Temmuz 2006’da Yasin Hayal’den Dink’i öldüreceğini duyunca bu arkadaşlara bilgi verdim. Yasin çok net konuşan biriydi, dediğini yapardı. Olaydan bir gün sonra arkadaşlar yanıma geldiler. Konuştuk, bana bu olayın aramızda kalmasını söylediler. Tehdit edildim” ifadelerini kullandı. İğci, Veysel Şahin ve Okan Şimşek gibi istihbaratçı jandarma Gazi Günay’ın kendisini jandarmayı işin içine katmaması konusunda telkinde bulunduğunu belirtti.

‘Kullanılsın istemedim’

İğci’ye Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu da soru sordu. Bakırcıoğlu, Dink’in vurulmasından sonraki planlarının ne olduğunu söyleyip söylemediğini sordu. İğci, olay yerinden uzaklaşmak şeklindeki planından bahsederek, “Tek istediğim Yasin’in bu cinayette kullanılmamasıydı” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler