İkinci dalgada 10 polise tutuklama talebi

Emniyet mensuplarına yönelik ikinci dalga operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 polisten 10'u tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bir polis ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 06.08.2014 - 12:16
Abone Ol google-news

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu gerçekleştiren polislere yapılan operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alınan 11 polisten 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1 polis ise savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Dün sabah yapılan operasyonla gözaltına alınan 31 polis memurundan 11'i, Emniyet'teki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Adliye bünyesindeki Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen 11 şüpheli polis memuru, sorgulamalarının yapılması amacıyla soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Özsoy'un karşısına çıkarıldı.

 Sorgusu yapılan şüpheli polislerden Ömer Hüseyin Eroğlu, İstanbul Barosu tarafından atanan avukat eşliğinde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

 

SAVCI'NIN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİLER

Diğer şüpheli 10 polisin avukatları ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na bir dilekçe vererek, soruşturmayı yürüten savcı Özsoy'un müvekkillerinin sorgusundan alınarak, sorgunun başka savcı tarafından yapılmasını istedi. Avukatlar, dilekçelerinde, Fatih Altaylı'nın Savcı Okan Özsoy hakkında yazdığı yazıyı gerekçe göstererek, tarafsız olamayacağını öne sürdüler.

Şüpheli polisler de, avukatlarının Başsavcı Salihoğlu'na verdiği dilekçenin sonucunu bekleyeceklerini gerekçe göstererek, Savcı Özsoy'a ifade vermedi. Bu nedenle sorguya bir süre ara verildi. Ancak Başsavcı Hadioğlu, soruşturmayı yürüten Savcı Okan Özsoy'un değiştirilmesi talebini kabul etmedi.

 

İFADE VERMEDİLER

Savcının değiştirilme talebi kabul edilmeyen şüpheli 10 polis memuru Savcı Okan Özsoy'a ifade vermeyi kabul etmedi. İfade alamayan Savcı Özsoy da, dosya üzerinden Furkan Donkar, Haluk Ural, Hacı Şerif Erikmen, Ergün Acar, Hasan Aladağ, Ebubekir Özen, Veli Karlı, Serdar Kurtoğlu, Ebubekir Gül ve Burhan Alioğlu'nu tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon