NATO Zirvesi'nde aile pozu verildi

NATO üyesi 29 ülkenin liderlerini Brüksel’de gerçekleşen NATO Zirvesi’nde 'Aile Fotoğrafı' çektirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderler zirvesi için geldiği NATO Karargahında seremoni alanına ABD Başkanı Trump ile birlikte gitti.

Yayınlanma: 11.07.2018 - 15:23
Abone Ol google-news
<video:1023770>

NATO Genel Sektreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi 29 ülkenin liderlerini Brüksel’de gerçekleşen NATO Zirvesi’nde tek tek karşıladı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donal Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve diğer NATO ülkesi liderleri Jens Stoltenberg ile tokalaşıp basına birlikte poz verdi.

 ERDOĞAN TÖREN ALANINA TRUMP'LA GELDİ

Brüksel NATO Zirvesine ev sahipliği yapıyor. Liderler aile fotoğrafı ve hava gösterisi öncesi NATO Genel Sekreteri eşliğinde Jens Stoltenberg eşliğinde NATO'nun tarihini ve faaliyetlerini anlatan sergiyi gezdi. Liderler sergi alanını gezdikten sonra resmi törenin ve hava gösterisinin yapıldığı alana geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılış töreni ve aile fotoğrafının çekildiği alana gelirken, yanına gelen ABD Başkanı Trump ile birlikte alana yürüdü. İki lider uzun süre sohbet ederken, aile fotoğrafının ardından resmi törene geçildi.

Karşılama töreninin ardından Jens Stoltenberg, NATO’nun Brüksel’deki genel merkezinde liderlere NATO’nun tarihiyle ilgili küçük bir sergiyi gezdirdi. Sonrasında liderler birlikte fotoğraf çekildi.

<haber-dikey:1023685>

Helikopter şov

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in selamlama konuşmasının ardından aralarında Atak helikopterlerinin de bulunduğu helikopterler, NATO’ya bağlı ülkelerin bayrakları ve askerlerinin bulunduğu tören alanı üzerinden 13 müttefik ülkeye ait 20 helikopter ile birlikte geçiş yaptı. Türkiye'den iki "T129" Atak helikopteri ilk kez uluslararası bir zirvede uçmuş oldu.

Gösteride Türkiye’nin dışında ABD, Belçika, Fransa, Almanya, Danimarka, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Çekya'dan toplam 20 helikopter yer aldı.

"Sizler geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyorsunuz.

 NATO Genel Sektreteri Jens Stoltenberg gösteri öncesi yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

"Gelcek nesillerin aynı barış ve güvenliğin tadını çıkartabilmesi için buradayız.

"Bizi güvende tutmak için canla başla çalışan ve bazen hayatını kaybeden kadın ve erkeklerimize sayıgımızı yineliyoruz. Sizlere büyük bir minnettarlık duyuyoruz.

"Bugün bizi burada onurlandırdığınız için tekrar bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Helikopter gösterisinde Belçika, Çekya, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Slovenya, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’ye ait helikopterler yer aldı.

 2 YIL SONRA BENZER GÖRÜNTÜ

2016 yılında Varşova'daki NATO zirvesi sırasında NATO'ya ait müttefik ülke uçaklarının geçişleri sırasında diğer liderlerin aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgisiz hali dikkatlerden kaçmamıştı. Erdoğan bugün de NATO helikopterlerinin geçişi sırasında tüm liderler havaya bakarken yine karşıya bakmayı tercih etti.

2018 Brüksel

2016 Varşova

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler