Dink Davası'nda yeni gelişme: Tanığa disiplin cezası

Davada tanık olarak dinlenen dönemin Trabzon jandarma terör olayları kısım amiri Gökhan Arslan tanıklığının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle 1 ay disiplin hapsi cezası verilerek tutuklandı.

Yayınlanma: 11.07.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 8’i tutuklu 85 sanıklı davanın 76. duruşmasına tutuklu yargılanan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz, tutuksuz yargılanan azmettirici Erhan Tuncel, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in aralarında bulunduğu 8 sanık katıldı. Davada tanık olarak dinlenen dönemin Trabzon jandarma terör olayları kısım amiri Gökhan Arslan tanıklığının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle 1 ay disiplin hapsi cezası verilerek tutuklandı.

Duruşmada ilk olarak dönemin Trabzon Jandarma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hüsamettin Polat tanık olarak dinlendi. Polat, cinayet tasarısının gündeme geldi istihbarat toplantısından bahsederek, “Cinayeti sonrası Metin Yıldız (Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi) Ali Öz’e ‘emriniz var mı’ dedi. Öz, ‘Coşkun İğci’ye söyleyin konuşmasın’ dedi. Takibim üzerine Ali Öz’den uyarı cezası aldım” dedi.

Teftiş öncesi değişiklik

Mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan cinayetin ardından görev sonuç raporunun değiştirilip değiştirilmediğini sordu. Polat, “Okan Şimşek, teftişten önce ‘eski görev sonuç raporu değiştirildi. Yeniler kondu, eklemeler düzenleniyor’ dedi. Bu olay sonrasında bazı sıkıntılar oldu” yanıtını verdi. Başkan Horasan, Polat’a Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci’nin haber elemanı olup olmadığını sordu. Polat da, “Metin Yıldız, İğci’nin haber elemanı olduğunu söylemişti” dedi. Ardından tutuklu eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek söz aldı. Akyürek’in cinayet tasarısını 17 Şubat 2006’da öğrendiğini söylemesi üzerine Polat, “Emniyet bu bilgiyi bizle paylaşmadı” dedi. Akyürek de emniyet ve jandarmanın mevzuatının farklı olduğunu, üstüne düşer görevi yaptığını savundu.

‘Doğruyu söylemiyor’

Ardından dönemin Trabzon Jandarma terör olayları kısım amiri Gökhan Arslan dinlendi. Arslan, cinayetten önce tasarının konuşulduğu istihbarat toplantısına katıldığını söyledi. Avukat Hakan Bakırcıoğlu, cinayetin önlenmesi için herhangi bir işlem yapıp yapmadığını sordu. Arslan, kendisine bir şey söylenmediği için herhangi bir işlem yapmadığını belirtti. Bakırcıoğlu, “Unsur komutanları kendisine bilgi vermek zorunda. Bilgi sahibi olmaması mümkün değil ve söyledikleri doğruyu yansıtmamaktadır” tepkisini gösterdi. Arslan’ı başkan Horasan da uyardı ancak bildiklerinin bu kadar olduğunu savundu. Duruşmaya öğle arası verildikten sonra Arslan’a 1 ay disiplin hapsi verildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler