İtalya, Kahramanmaraş'taki hava savunma sistemini 1 yıl uzattı

İtalya’nın NATO bünyesinde Kahramanmaraş’a konuşlandırdığı ve Zeytin Dalı Harekâtı esnasında Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı aktif hale getirilen hava savunma sisteminin kullanım süresi 1 yıl daha uzattı.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 16:42
İtalya, Kahramanmaraş'taki hava savunma sistemini 1 yıl uzattı
Abone Ol google-news

Türkiye'nin talebi üzerine Almanya'nın Kahramanmaraş'a konuşlandırdığı hava savunma sistemini geri çekmesinin ardından, 6 Haziran 2016'da İtalya'nın Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na konuşlandırılmış olduğu MEADS hava savunma sisteminin kullanım süresi bir yıl daha uzatıldı.

NATO savunması kapsamında İtalya tarafından bölgeye yerleştirilen hava savunma sistemi, Ocak ayında Türkiye'nin, PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'ye karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı esnasında Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı aktif hale getirilmişti.

Ancak İtalya'dan önce ABD ve Almanya da NATO bünyesi kapsamında Türkiye'nin güney sınırlarına hava savunma sistemi yerleştirmişti.

<haber-yatay:556883,871261>

2013'te ABD'nin iki füze bataryası Gaziantep'e, Almanya'nın iki bataryası Kahramanmaraş'a, Hollanda'nın iki bataryası da Adana'da kurulan birliklere konuşlandırılmıştı. Patriotlar 2015 yılında Türkiye'den geri çekilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler