Erdoğan, Yıldırım'a neden Şeref Madalyası taktığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a 'Sadık bir dava arkadaşım... Bazıları gibi yolunu şaşırmadı' diyerek Devlet Şeref Madalyası taktı.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 09:12
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası takdim etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.

Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

BİNALİ YILDIRIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI - VİDEO

<video:1025425>

Rabbim bize Binali Bey gibi sağlam dostluklar nasip etti. Binali Bey bazıları gibi yolunu şaşırmadı. Gücünü millete yaptığı hizmetlerden aldı

40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı atlatmıştır. Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur.Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımız da hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, hiçbir zaman da yolunu şaşırmadı. Üstlendiği her görevi ehliyet, liyakatla en güzel şekilde yerine getirdi.Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanında Binali Bey’in mutlaka imzası vardır. Pek çok tarihi atılımı birlikte hayata geçirdik.

Kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyet'nin son Başbakanı Yıldırım ortaya koyduğu çabalarla gönüllerde müstesna bir yer edinmiştir. Ülkemize yaptıkları için kendisine vefa borcumuzun bir neticesidir. Meclis başkanlığı sürecinde kensine muvaffakiyetler diliyorum...Siyasette aynı değerleri paylaştığınız yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Siyaset yolculuğu sizinle aynı hedeflere kitlenen yol arkadaşlarıyla mümkündür. Dostluk en çokta kader ve keder ortaklığıdır. Binali beyle 40 yıllık dostluğumuz perçinlenmiştir. Son 16 yılda ulaştırma denizcilik Marmaray'dan havalimanlarına iletişim alt yapısı konularında pek çok işi birlikte gerçekleştirdik.

Binali bey asıl 15 Temmuz gecesi ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkarak gönlümüzdeki yerini pekiştirmiştir. Seçim sürecinde kimseyi ötekileştirmedik. Hizmetleriyle insanların gönüllerinde taht kuran Binali Yıldırım'a şükranlarımı sunuyorum. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var. Emine hanıma da şahsım, eşim milletim, adına teşekkür ediyorum.' açıklamaları Binali Yıldırım'ı ağlattı.

Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ne geçilme sürecinde çalışan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz'da yemin etmesiyle birlikte Türkiye'nin "Son Başbakanı" olarak tarihe geçen Yıldırım, dün de TBMM Başkanı seçilmişti.

4 Temmuz'da yayımlanan 698 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile 'Devlet şeref madalyası, devlet övünç madalyası ve devlet üstün hizmet madalyası ile devlet nişanı, cumhuriyet nişanı ve liyakat nişanı verilecekleri doğrudan tespit etme' yetkisi Cumhurbaşkanı'na verilmişti.

YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Yıldırım'dan teşekkür konuşması geldi...

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Yolumuzun buluştuğu 70'lerden bugünlere iyi günlerde de zor günlerde de beraber çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanım siz söylenecek her şeyi söylediniz. Ben daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hepimiz bu ülke adına herzaman çalıştık. Hiçbir zaman ülkeye ve millete hizmet adına yüksünmedik. 2002'den 2017'e kadar yaşadıklarımızın milletimiz şahididir. 15 Temmuz'da alçak FETÖ darbe girişiminde yeise kapılmadan eğilmedik, yüksünmedik. Milletimizi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanım 15 Temmuz olayı Türkiye'nin son siyasi tarihinde en fazla konuşulacak olaydır. ilk defa siyaset darbe karşında dik durmuştur.

Ülkeme ve milletime hizmet edebildiysem benim için en büyük mutluluk budur. Şartlar ne olursa olsun sayın cumhurbaşkanım 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir... Bütün yol arkadaşlarıma ve eşim Semiha hanıma şükranlarıma sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemine hizmet edeceğime söz veriyorum. Türkiye'nin en yüksek nişanıyla ödüllendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

<haber-dikey:1025005,1024977>

MADALYA VERİLEN BAZI İSİMLER

Devlet Şeref Madalyası ilk olarak 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya verildi. 28 Ağustos 1998'deki törende madalyayı Karadayı'ya, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel taktı. Devlet Şeref Madalyası verilen ikinci isim Demirel oldu. Süleyman Demirel'in madalyası, cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmasından bir ay sonra, 16 Haziran 2000'de düzenlenen törenle halefi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verildi. Bir diğer madalya, 2002 yılında, Bülent Ecevit hükümetinin teklifi, Cumhurbaşkanı Sezer'in tevcihiyle Genelkurmay Başkanlığı görev süresi dolan Orgeneral Hüseyin Kıvrıoğlu'na verildi. Devlet Şeref Madalyası sahibi dördüncü isim ise Kuzey Kıbrıs 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş oldu. Denktaş'ın madalyasını 6 Temmuz 2005'te düzenlenen törenle Sezer takdim etti.

Devlet Şeref Madalyası'nın yasal düzenlemesi 1983 yılında yapılmasına rağmen, 1998'e kadar kimseye verilmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler