İşte Adnan Oktar grubundaki kadınların birbirlerine benzeme nedeni

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltı sayısı 190’a ulaştı. Gruptaki kadınların birbirlerine benzemelerini nedeni de ortaya çıktı. Kadınlara estetik Adnan Oktar’ın beğeni kriterlerine göre yapılmış.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 10:54
Abone Ol google-news

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nün Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonu devam ediyor. Firari kişilerin yurt dışına kaçmaması için pasaportlarına tahdit konuldu. Polis, banka ve GSM hareketlerinin de izini sürüyor. Gözaltına alınan 190 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün nezarethanesinde tutuluyor. Adnan Oktar grubundaki kadınların nezarethanedeki kalabalıktan şikâyetçi oldukları belirtildi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre; Adnan Oktar’ın Çengelköy sırtlarındaki villasına giden polis ekipleri bahçeden itibaren metal dedektörlerle arama yaptı.

İLK SABAH KAHVALTISI

Gözaltına alınan kişilere, nezarette geçirdikleri ilk gecenin ardından kahvaltı olarak beyaz peynir, zeytin ve domates verildi. Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evinde ve Ümraniye’deki deposunda el konularak önceki gün üç kamyonetle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine getirilen tablo ve antika eşyaların tasnifi için özel bir ekip oluşturuldu. Sanat tarihi konusunda bilirkişilerin de yer aldığı ekip, eşyaların antika olup olmadıklarını, antika ise belgelerinin bulunup bulunmadığını araştırıyor. Oktar’ın eşyaları arasında, Kıbrıs’ta vefat eden Nazım Kıbrısi’ye göndermek için hazırladığı bir vazo da bulunuyor.

35 CİNSEL SALDIRI ŞİKÂYETİ

Yapılanma içerisinde tecavüz ve cinsel saldırıya uğradığını iddia eden 35 kişi şikâyetçi oldu. Bu mağdurlardan 15’inin 11 ila 17 yaşları arasındayken cinsel saldırıya uğradığı öne sürüldü. 5 yıl önce 11 yaşındayken örgütte A.O. tarafından cinsel saldırıya uğradığı öne sürülen çocuğun annesi hakkında da işlem yapıldı. Çocuğun mürit olan annesi tarafından örgüte götürüldüğü öne sürüldü. 

Polis, 2 yıllık takip sırasında örgütün iç yapısını da ortaya koydu. İddiaya göre, örgüt yapılanmasında kadınlar; ‘bacılar’, ‘imam bacılar’ ve ‘bacı imamları’, erkekler ise; ‘kardeşler’, ‘imam kardeşler’ ve ‘kardeş imamları’ olarak 6 gruba ayrılıyor. Adnan Oktar’ın lideri olduğu grubun kadınlardaki lideri ise Didem Ürer.

<haber-yatay:1025677,1025192,1024169,1024107,1025099,1024061,1023089,1024817>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler