Arin bebek hastaneye götürülmüyor

Annesi Esma Yılmaz ile birlikte Şanlıurfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 1 yaşındaki astım hastası Arin bebeğin hastaneye götürülmediği belirtildi.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 19:22
Abone Ol google-news

Şanlıurfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Esma Yılmaz ve Arin bebek

Arin’in babası Mihdi Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Dün görüşe gittim, çocuğum çok zor durumda. Arin sürekli ateşleniyor. Ateşi 40’a çıkıyor. Orada revire götürüyorlar hastaneye acil sevk yapılmasına rağmen hastaneye hiç götürülmemiş. Hem ateşleniyor hem pişik hem de yaralar var vücudunda. Arin’in hem astımı hem bronşiti var, nefes almakta zorlanıyor. Doktorlar Arin’in hastanede tedavi görmesi gerektiğini belirtiyor” dedi.

Mardin’e sevk edilirse hastaneye götürebilirim  Eşinin ve 1 yaşındaki kızı Arin’in Mardin’deki cezaevine sevk edilmesi için defalarca girişimlerde bulunduklarını anlatan Mihdi Yılmaz, “Evde 3 çocuğum daha var. Arin’i almak istiyorum tedavi için ama mama yemiyor annesi süt veriyor. Arin’i tedavi ettirebilmek için Mardin’deki cezaevine sevk etmelerini istiyoruz. Mardin’e sevk edilirse Arin’i hastaneye götürüp getirebilirim, evde 3 çocuğumu da ihmal etmemiş olurum. Hem eşim hem ben cezaevi yönetimine ve yetkililere dilekçeler verdik ama sonuç alamadık” diye konuştu.

Pişik kremi ıslak mendil bile verilmiyor  Eşi ve kızının bulunduğu koğuşta 3’ü çocuk 33 kişi olduğunu belinten Mehdi Yılmaz, şunları anlattı: “10 kişilik koğuşta 3’ü çocuk 33 kişi kalıyorlar. Su yok, klima yok, vantilatör yok. Vantilatörler bozulduğu için alınmış bir daha geri verilmemiş. Günde 1 saat su veriyorlar. Arin hiç iyi durumda değil. Eşimin de psikolojisi bozuldu. Arin nefes almakta sıkıntı yaşıyor. Çocuklar aldığında ses çıkarır Arin ses çıkaramıyor gözünden yaş akıyor sadece. Pişik olduğu için pişik kremi almıştım onu da almadılar ‘biz veririz’ diyorlar ama verilmemiş. Sadece bebek bezi alıyorlar, ıslak mendili bile kabul etmiyorlar. Koğuşta 3 yaşında Argeş adında bir çocuk daha var. Annesi bir hafta yakınlarının yanına göndermiş. Çocuk duvarları yalıyor. Babaannesi cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu söylüyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler