Bebeğiyle cezaevi yolunda

'Örgüt üyeliği'nden aldığı ceza 8 yıl sonra onanan Arzu Ceylan Oral, 6 aylık kızı ile 17 Ağustos'ta cezavine girecek. Hapishane koşullarının bebeği için uygun olmadığını söyleyen Oral, suçsuz olduğunu ve yeniden yargılanmak istediğinin söylüyor.

Yayınlanma: 06.08.2014 - 23:40
Abone Ol google-news

6 aylık kızı ile 17 Ağustos’ta cezaevine girecek olan Arzu Ceylan Oral (29), yeniden yargılanma hakkı istiyor. Cezaevi koşullarının bebek için uygun olmadığını, ev hapsi ya da elektronik kelepçe cezası verilmesini talep eden Oral, Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin sesini duymasını istiyor.

Lübnan Tezkeresi’nin geçmemesi için 2006 yılının Eylül ayında düzenlenen savaş karşıtı protestoya katılan Oral, gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 8 ay Ankara Sincan Cezaevi’nde kaldı. Protestodan beraat eden Oral, cezaevindeyken MLKP örgütüne üye olduğu gerekçesiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karara itiraz eden Oral, avukatının da bilgi vermemesi üzerine davada beraat ettiğini düşünerek hayatına devam etti. 2012’de evlenen Oral, İstanbul’a taşındı ve Şubat 2014’te de minik Z.S. dünyaya geldi. Bir tekstil firmasında şoför olan eşi ile Gaziosmanpaşa’da yaşayan Arzu Ceylan Oral’ın hayatı bu yılın haziran ayında aldığı haberle başına yıkıldı. Yargıtay’ın kendisi ile ilgili hapis cezasını onayladığını öğrenen Oral’ın, cezanın infazı olan 4.5 yıl daha hapis yatması gerekmektedir.

Bebeği 5 aylıkken Oral’a verilen 27 günlük infaz ertelemesi de 17 Ağustos’ta doluyor. 10 gün sonra bebeği ile birlikte cezaevine girecek olan Oral, “Bebeğimi, bana en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde kesinlikle yalnız bırakmam. Birlikte cezaevine gireceğiz” dedi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı gibi gösteri ve eylemlere katılmasının yasadışı örgüt üyeliğine gerekçe gösterildiğini belirten Oral, “Yasadışı hiçbir şey yapmadım. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bebeğimin ev ortamında, annesi ve babasıyla büyümesini istiyorum. Cezaevi koşullarının bebeğim için uygun olmadığını biliyorum. Şu an yalnız anne sütü ile besleniyor, yakında mamaya ve yemeklere geçeceğim. Cezaevinde bunları nasıl yapacağım? Orada bunları bulamayacağım. En azından bir ev hapsi ya da elektronik kelepçe cezası verilebilir. Cinayetten insanlar cezaevine giriyor, 2 ay sonra çıkıyorlar. Bebekli anneleri de cezaevine sokuyorlar, bunu anlamıyorum” diye konuştu.

Anne Süheyla Şabo da kızı hakkında verilen kararı aldığı günden bu yana gözyaşının durmadığını belirterek “Kızım suçsuz. Cezaevi koşullarının kötü olduğunu biliyorum. Daha önce kızımın yanına Ankara’ya cezaevine gittiğimde, çırılçıplak aramalara maruz kalıyorduk” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler