Erdoğan'la görüşen Kesici'den Cumhuriyet'e özel açıklama

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Kesici, Cumhuriyet'e ziyarete dair açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 14.07.2018 - 18:00
Abone Ol google-news

<video:1009619>

24 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kutlamasıyla parti içinde tartışma ve eleştiri konusu olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, dün de Saray’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “sürpriz” bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmeyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yaptığını ve sonrasında da kendisine bilgi verdiğini belirten Kesici, “Tamamen tebrik ziyaretiydi, başka hiçbir amacı yok” dedi. CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen isimlerden İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin dün Erdoğan’ı ziyareti kulisleri hareketlendirdi. Erdoğan’ın resmi programında görünmeyen görüşmenin ardından Kesici, CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da bilgi verdi.

Gerekçe: Nezaket

Cumhuriyet’in görüşme sonrasında ulaştığı Kesici, ziyaretin amacının “tebrik” olduğunu söyledi. Seçimin hemen ertesinde, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından “tebrik” için Erdoğan’dan randevu talep ettiğini belirten Kesici, kendisine bu randevunun dün verildiğini söyledi. Görüşme öncesinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini belirten Kesici, “Ziyaret sonrasında da yine sayın Genel Başkanı ziyaret edip, görüşmeye ilişkin bilgi verdim. Tamamen bir nezaket ziyaretiydi. Kendisini tebrik edip başarılar diledim. Bunun dışında özel bir gündemle yapılmış görüşme değildir” dedi. Kesici, siyasi gündemli bir ziyaret olmadığını belirterek, “Ziyaretin amacı tamamen tebrik, başka bir amacı yok, başka bir şey yok. Sayın Abdullah Gül’ü de cumhurbaşkanı seçildiğinde ziyaret edememiştim, sayın Cumhurbaşkanı’nı da ilk seçildiğinde ziyaret edememiştim. Bu hep içimde ukteydi, bu ziyareti gerçekleştirdim. Sohbet ettik. 1994’deki belediye başkanlığı dönemlerine ilişkin anekdotları paylaştık. Başka bir şey görüşüp konuşmadık” dedi. Erdoğan’ın bir mesajı olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Kesici, “Hayır, kendisi ziyaretim nedeniyle teşekkür etti” demekle yetindi.

‘3. dönem’ tartışmasını başlatmıştı

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, seçimlerin hemen ertesi gün sosyal medya hesabından seçim sonuçları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kutlayan bir mesajı paylaşmıştı. Kesici, milletvekili yemin töreninden sonra da yine sosyal medya hesabından, yeni başlayan sistemi “Cumhuriyetin 3. dönemi” olarak nitelendirip, “Cumhuriyetimizin 3. Dönemi 09.07.2018 tarihi itibarıyla Sayın Devlet Başkanı-Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yemin etmesiyle başlamış bulunmaktadır. Allah vatanımız, devletimiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı uğurlu etsin. Devletimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebed payidar olsun” paylaşımında bulunmuştu. Kesici’nin bu açıklamaları, partide tartışma yaratmış ve sosyal medyadaki takipçilerinin de sert tepkilerine yol açmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler